Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γενική απεργία την Τετάρτη – Συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο ΕΚΗ

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Τρίτη, 08 Απριλίου 2014 16:16

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν όλους τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στην 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 ενάντια «στα νέα καταστροφικά μέτρα περιορισμού του Δημόσιου Τομέα, στις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων και στην κατεδάφιση των τελευταίων εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων». Στο Ηράκλειο η απεργία θα κορυφωθεί με συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο ΕΚΗ.

Σε ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου αναφέρονται:

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου  καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 9 Απριλίου και στην συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Ε.Κ.Η..

Η Κυβέρνηση, αφού τσάκισε τους μισθούς μας, κατάργησε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και καθιέρωσε τον εργασιακό μεσαίωνα,  μετατρέποντας το εργατικό δίκαιο σε δίκαιο υπέρ του εργοδότη, σε ρόλο καταστροφέα συνεχίζει την αντεργατική πολιτική της ψηφίζοντας πολυνομοσχέδια που δίνουν τη χαριστική βολή σε  κοινωνία και οικονομία, καταργώντας κάθε παροχή κοινωνικής ασφάλειας, εντείνοντας την ύφεση και τα αδιέξοδα.

 

                                                 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 

                                                                          ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ  ΚΑΙ ∆ΙΕΚ∆ΙΚΟΥΜΕ   

  • Άμεση κατάργηση των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των  εργατικών δικαιωμάτων.

 

  • Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων εργασίας, πλήρη και σταθερή εργασίας για όλους.

 

  • Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Μείωση των τιμών κι όχι μείωση των μισθών και των συντάξεων.

 

  • Να μπει οριστικό τέλος στις  πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής κατά των μικρομεσαίων.

 

 

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ:

 

  •     Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

 

  •     Κατάργηση των διατάξεων αποψίλωσης των δημοσίων υπηρεσιών από εργατικό δυναμικό (διαθεσιμότητα  – κινητικότητα – απολύσεις).

 

  •     Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φορολογικής επιδρομής.

 

  •     Αποτελεσματική προστασία της μητρότητας και της οικογένειας, ενίσχυση των δημόσιων υποστηρικτικών δομών για τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία.

 

  •   Παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας των εργατικών οικογενειών, για όσο χρόνο διαρκεί η κρίση, οι μνημονιακές δεσμεύσεις – πολιτικές και οι επιπτώσεις τους στα εισοδήματα των εργαζομένων.

 

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

 

Η κρίση, το έλλειμμα και το χρέος δεν προκλήθηκαν από τους εργαζόμενους, τους   συνταξιούχους και τους ανέργους οι οποίοι συνεχίζουν να  σηκώνουν αποκλειστικά το βάρος για την αντιμετώπισή τους, απεναντίας είναι αυτοί που   παράγουν,   πληρώνουν   φόρους   και   δημιουργούν   τα   πρωτογενή   πλεονάσματα   για   τα   οποία   επαίρεται   η κυβέρνηση. Αντίθετα όσοι λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο όσοι συνεχίζουν να φοροκλέπτουν και να εισφοροδιαφεύγουν παραμένουν στο απυρόβλητο .

 

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  ΚΑΙ

ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΟ ΕΚΗ

 

πηγή : candianews
http://www.candianews.gr/2014/04/08/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89/

 

Διαβάστηκε 2891 φορές