Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταγγελία των Μαχόμενων Μηχανικών Δυτικής Κρήτης για τον αποκλεισμό της ΑΜΑΚ από τη διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 18:38

Καταγγελία των Μαχόμενων Μηχανικών για τον αποκλεισμό της ΑΜΑΚ από τη διοίκηση της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΑΚ 

21/02/2014 

 

 

Η εκλογή της διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΑΚ ολοκληρώθηκε. Οι ΔΗΣΥΜ (υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ), ΔΚΜ (υποστηρίζεται από τη ΝΔ) και ΔΕΜ (Κασαπάκης — ανεξάρ­τητος) με την Πανεπιστημονική να δηλώνει παρών (!!!), αθροίζοντας τα ποσοστά τους κατάφεραν να απεμπολήσουν την ΑΜΑΚ από την διοίκηση, που με ποσοστό 43,27% ανακηρύχτηκε πρώτη δύναμη (με 10 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από τον 2ο), αποτέλεσμα πρωτοφανές και ελπιδοφόρο για ανεξάρτητη δύναμη σε πανελ­λαδικό επίπεδο.

 

Η συνεργασία των παρατάξεων που αποδεδειγμένα είναι η εκτελεστική εξουσία των επιλογών της τρόικα απέναντι στην ανεξάρτητη φωνή της ΑΜΑΚ, η οποία απο­τελεί την επιλογή σχεδόν των μισών συναδέλφων μηχανικών στο Ηράκλειο και στο Λασίθι, είναι το λιγότερο εξοργιστική.

 

Σε μία περίοδο που:

ο κλάδος μας μαστίζεται από την ανεργία, τις ανελέητες αποφάσεις που αφο­ρούν στις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών και στην διαχείριση-ξεπούλημα των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ.

δίνεται σκληρή μάχη για να μην λειτουργήσει το κέντρο είσπραξης ασφαλι­στικών οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.)

φαίνεται να επέρχεται η διάλυση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών, με το ΤΕΕ σε ρόλο κομπάρσου να κλείνει το μάτι στην κυβέρ­νηση σε έναν εμφαινόμενο ρόλο ρυθμιστή — φορέα πιστοποίησης σε αντικεί­μενα εργασίας μηχανικών,

 

η απάντηση στο ερώτημα που γεννάται: «γιατί είναι τόσο σημαντικός ο έλεγχος του ΤΕΕ από τις παρατάξεις που στηρίζουν τα μνημονιακά συμφέροντα;» είναι προφανής.

 

Η προσπάθεια φίμωσης της ανεξάρτητης φωνής της ΑΜΑΚ δεν θα επιτευχθεί.

 

Στηρίζοντας τον αγώνα της ΑΜΑΚ, στηρίζουμε τον αγώνα του κόσμου της εργα­σίας να ανατρέψει τις μέχρι τώρα πολιτικές της φτώχειας και της ανεργίας και να βαδίσει έναν άλλο δρόμο.

 

Καταγγέλλουμε τις συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι» για τον έλεγχο της διοίκη­σης του ΤΕΕ/ΤΑΚ, οι οποίες νομίζουν ότι μπορούν να παραγκωνίσουν το γεγο­νός ότι οι μηχανικοί του Ηρακλείου και του Λασιθίου τους καταδίκασαν με την ψήφο τους.

 

Παρόλα αυτά, δεν μας κάνει εντύπωση. Δεν είχαμε καμία αυταπάτη ότι οι κυβερ­νητικές παρατάξεις και τα τσιράκια τους, θα αποδεχθούν έτσι εύκολα την εκλο­γική ήττα τους. Αντιθέτως, θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη δουλειά που κάνουν τόσα χρόνια με συνέπεια στο ΤΕΕ– να τσακί­σουν κάθε δικαίωμα του κόσμου της δουλειάς, να ρίξουν με κάθε τρόπο την κρίση και πάνω στους μηχανικούς και στο τέλος να διαχειριστούν την φτώχεια μοιράζο­ντας ενεργειακές επιθεωρήσεις (αφού πρώτα είχαμε πληρώσει τα σεμινάρια.…) και αυθαίρετα. Κι εμείς θα κάνουμε λοιπόν τη δική μας δουλειά: με τους εργαζόμε­νους μηχανικούς που πλήττονται πλάι πλάι με την στρατιά των ανέργων μηχανι­κών, θα οργανώσουμε τους αγώνες του επόμενου διαστήματος και θα ανατρέ­ψουμε τα σχέδια τους για άλλη μια φορά στην πράξη!

 

Το αποτέλεσμα της εκλογής της διοίκησης στο ΤΕΕ/ΤΑΚ πέρα από τα αισθήματα οργής που προκαλεί, δημιουργεί την ανάγκη συγκρότησης ενός αγωνιστικού μετώ­που αντίστασης και ανατροπής απέναντι στα ισοπεδωτικά σχέδια για τον κλάδο μας που προωθούνται με ευθύνη των φιλοκυβερνητικών παρατάξεων.

 

Ας σηκώσουμε το γάντι!

 

 Μαχόμενοι Μηχανικοί ΤΔΚ

 

πηγή:  http://www.maxomenoimhxanikoi.gr/τοπικα/334/

Διαβάστηκε 3640 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 18:43