Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναγκαία η επικαιροποιημένη μελέτη για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 07:56
Επιστολή στον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, απέστειλε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανώλης Φραγκάκης, με αφορμή την έξαρση της σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Μινώα αναφέρει στην επιστολή του, την αναγκαιότητα επικαιροποιημένης μελέτης λόγω του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, δεδομένης της ανησυχίας των πολιτών.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, αυτό θα συμβάλλει αφενός στη διασφάλιση της κατασκευής του έργου του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα στο  Καστέλλι, αφετέρου στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων.

«Στόχος της μελέτης θα πρέπει να είναι η πλήρης διερεύνηση του σεισμικού κινδύνου στην περιοχή, ώστε να μεγιστοποιηθεί η ασφάλεια των υπό κατασκευή έργων, αλλά και να υπάρξει κοινωνική ηρεμία», επισημαίνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο δήμαρχος, ο οποίος παράλληλα απευθύνει έκκληση στο Υπουργείο Υποδομών να προχωρήσει στην επανεξέταση των πληγεισών οικιών καθώς «η έντονη καθημερινή σεισμική δραστηριότητα έχει πλήξει έτι περαιτέρω τα ήδη λαβωμένα κτίρια και αυτό δημιουργεί ανασφάλεια και φόβο στους ιδιοκτήτες».

 

Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή όπου κατασκευάζεται το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι Πεδιάδας, έκρουσε με ανάρτησή του στο διαδίκτυο για μία ακόμη φορά ο καθηγητής σεισμολογίας, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Άκης Τσελέντης.

 

Πηγή: https://www.efsyn.gr/efkriti/koinonia/352943_anagkaia-i-epikairopoiimeni-meleti-gia-neo-aerodromio-sto-kastelli

Διαβάστηκε 322 φορές