Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα τάγματα εφόδου της ΧΑ στη Νίκαια και η στοχοποίηση του Παύλου

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 00:00

Μετά τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες και τα βίντεο που συνδέουν πέραν αμφιβολίας με τη Χρυσή Αυγή το δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γεώργιο Ρουπακιά, νέα στοιχεία φαίνεται πως έρχονται στο φως. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο 45χρονος δέχτηκε περισσότερες από μία κλήσεις πριν μεταβεί στο σημείο της δολοφονίας και μαχαιρώσει τον 34χρονο αντιφασίστα. Ένας από τους τηλεφωνικούς αρθμούς αυτούς φέρεται να ανήκει σε πρόεδρο Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Πειραιά. Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Έθνος δημοσιεύει «συνέντευξη ντοκουμέντο πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής» που μεταξύ άλλων αναφέρει ονόματα και στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στην Νίκαια ενώ υποστηρίζει ότι «είχαν τον Παύλο Φύσσα στην μπούκα» γιατί έγραφε αντιφασιστικά τραγούδια.


Το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το Έθνος, αναφέρει ότι ο καθ' ομολογίαν του δολοφόνος του Παύλου Φύσσα ήταν υπαρχηγός στην ομάδα και πως ο 34χρονος είχε στοχοποιηθεί λόγω της αντιφασιστικής του δράσης. Στη συνέντευξη που δημοσιεύει η εφημερίδα, δηλώνει ότι το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Πατέλη και υπό την εποπτεία του βουλευτή της ΧΑ Ιωάννη Λαγού.
 
«Ο Γ.Πατέλης μάς έλεγε πως πρέπει να πάρουμε το OK από τον Λαγό και εκείνος ενημέρωνε τον αρχηγό. Αν έδινε το ΟΚ ο αρχηγός, βγαίναμε στους δρόμους. Είτε για να γράψουμε συνθήματα, είτε για να την ‘πέσουμε’ σε Πακιστανούς χρειαζόταν να έχει πρώτα ενημερωθεί ο Πατέλης και ο Λαγός» υποστηρίζει.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, το τάγμα εφόδου της Νίκαιας διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή και την οργάνωση παραστρατιωτικής εγκληματικής οργάνωσης. Όπως λέει, ορμητήριο - αρχηγείο είναι τα γραφεία, από όπου δίνονται οι εντολές για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις. Εκεί φυλάσσονται τα όπλα, τα οποία εξαφανίζονται όταν επίκειται έλεγχος από την αστυνομία.
 
Το πρώην μέλος της ΧΑ υποστηρίζει, δε, ότι οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι «μιλημένοι», καθώς αστυνομικός του Α.Τ. Νίκαιας είναι χρυσαυγίτης και δίνει πληροφορίες στον πυρήνα της ΧΑ, ενώ αναλαμβάνει να «καθαρίσει» για όσους πιαστούν στα «πράσα».
 
Ερωτηθείς ειδικότερα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αναφέρει: «Ξέρω ότι τον είχαν στη μπούκα γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδια. Είχε κάποιους στίχους που βρίζει τους χρυσαυγίτες».
 
Σχετικά με την κινητοποίηση που έγινε εκ μέρους των μελών της Χρυσής Αυγής το μοιραίο βράδυ και ερωτηθείς ποιον θα μπορούσαν να έχουν καλέσει από την καφετέρια της Π.Τσαλδάρη, λέει: «Τον Πατέλη. Έχουν όλοι το τηλέφωνο του Πατέλη και αυτός που πήρε τηλέφωνο ή θα πήρε τον Πατέλη ή κάποιον που θα τον ενημέρωνε. Ο Πατέλης ειδοποίησε τον Λαγό. Και ο Λαγός τον Μιχαλολιάκο. Όσο καιρό ήμουν εγώ στην Τ.Ο. Νίκαιας έτσι μας είχαν πει ότι λειτουργεί».
 
Το γαϊτανάκι των τηλεφώνων
 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Γεώργιος Ρουπακιάς δέχτηκε περισσότερες από μία κλήσεις πριν μεταβεί στο σημείο της δολοφονίας, μεταξύ των οποίων και κλήση από επικεφαλής τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Τη Δευτέρα αναμένονται περισσότερα και πιο συγκεκριμένα στοιχεία, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επεξεργασίας των τηλεφωνικών δεδομένων. Πάντως η αστυνομία φέρεται ήδη να έχει εντοπίσει τους περισσότερους αριθμούς.
 
Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι τα τηλεφωνήματα έγιναν πιθανότατα από κάποιον από τους δύο που βρίσκονταν στην καφετέρια και αντάλλαξαν έντονες ματιές με τον 34χρονο, την ώρα που έβλεπαν το ποδόσφαιρο. Γι' αυτό και όταν ο Παύλος Φύσσας βγήκε στο δρόμο, είχαν στήσει σε αυτόν και την παρέα το φονικό καρτέρι.
 
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο δράστης ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά για να πάει στο σημείο που ήταν ο 34χρονος και οι φίλοι του. Άλλωστε αυτό το κατέθεσε και η σύζυγος του, η οποία λέει ότι ο άνδρας της έβλεπε το ποδόσφαιρο στο σπίτι, όταν του τηλεφώνησαν και έφυγε άρον.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχουν ακόμα δοθεί όλα τα στοιχεία από τις τηλεφωνικές εταιρείες μετά την άρση απορρήτου, από τα οποία αναμένεται να συμπληρωθεί η αλληλουχία των τηλεφωνικών επικοινωνιών, προκειμένου να διευκρινιστεί πόσοι και ποιοι εμπλέκονται στην κινητοποίηση των ομάδων. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θέλουν να δουν με αυτό τον τρόπο αν έχουν ανάμειξη άτομα από υψηλότερα κλιμάκια του κόμματος, πέραν της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, ώστε να ασκηθούν διώξεις για ηθική αυτουργία.

 

πηγή : tvxs

Διαβάστηκε 4101 φορές