Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όταν δε φταίει για όλα η αρχαιολογία

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 06:14

Ξεμπλοκάρει, καθώς φαίνεται, το θέμα των εργασιών στους κόμβους Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας, για τις οποίες παρουσιάστηκε εμπλοκή κατά τη συνεννόηση μεταξύ υπουργείου υποδομών, υπουργείου πολιτισμού και Αρχαιολογίας.

Το έργο, που παραμένει "ανενεργό" το τελευταίο διάστημα, κινδυνεύει με απένταξη αν δεν επανεκκινηθούν οι εργασίες άμεσα, κι αυτό γιατί το χρονοδιάγραμμα είναι ασφυκτικό και οι κόμβοι πρέπει να παραδοθούν έως τον Μάιο του 2020, για να μην κινδυνεύει το έργο με απένταξη.

 

Σύμφωνα όμως με ενημέρωση που είχε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, ο οποίος είχε καταθέσει και σχετική ερώτηση για τις καθυστερήσεις, η αιτία για την παύση των εργασιών δεν πρέπει να αναζητηθεί στην Αρχαιολογία, αλλά στην έλλειψη των απαραίτητων αδειοδοτήσεων. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε ο βουλευτής, το έργο σταμάτησε επειδή το Υπουργείο δεν είχε λάβει την απαραίτητη έγκριση για εργοταξιακή κυκλοφοριακή σύνδεση. Φαίνεται όμως ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα οδεύει προς επίλυση, ενώ υπάρχουν οι σχετικές διαβεβαιώσεις πως άμεσα θα συνεχιστούν οι εργασίες στο σημείο.

Εκτός όμως από τα προβλήματα σε σχέση με την εργοταξιακή κυκλοφοριακή σύνδεση, φαίνεται πως υπάρχει και νέα εμπλοκή, αφού ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει προχωρήσει ακόμα τις απαραίτητες εργασίες που απαιτούνται για την απομάκρυνση στύλων ηλεκτροφωτισμού οι οποίοι βρίσκονται μέσα στον χώρο του εργοταξίου, ενώ αυτό αναμένεται ότι θα γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα.

Πηγή: https://www.cretalive.gr/crete/pros-epilysh-h-emplokh-sto-ergo-ton-kombon-agias-pelagias-1062044

Διαβάστηκε 828 φορές