Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποκατάσταση από άλλο εργολάβο ζήτησε ο κατασκευαστής στην κοιλαδογέφυρα Χαμεζίου

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 09:02

Την «υποκατάστασή» του από την τρέχουσα εργολαβία από άλλον εργολάβο ζήτησε ο εγκατεστημένος κατασκευαστής στην κοιλαδογέφυρα Χαμεζίου, ομολογώντας με τον τρόπο αυτό ότι αδυνατεί να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις εργασίες, σύμφωνα με τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω εργολάβος θα έπρεπε στις επόμενες μέρες, μέχρι τέλος του μήνα, που έληγε και η παράταση που είχε λάβει, να παραδώσει το έργο.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του  Δ.Σ. του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, το οποίο συνεδρίασε ύστερα από εξάμηνη απουσία του, υπό την προεδρία του Δημήτρη Κουνενάκη, στο Ηράκλειο.

Όπως είπε ο κ. Κουνενάκης στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο εργολάβος διατυπώνει με τον τρόπο αυτό την αδυναμία του να ολοκληρώσει το έργο που ανέλαβε ζητώντας να «υποκατασταθεί» από άλλον.

Κουνενάκη, στο Ηράκλειο.

Όπως είπε ο κ. Κουνενάκης στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο εργολάβος διατυπώνει με τον τρόπο αυτό την αδυναμία του να ολοκληρώσει το έργο που ανέλαβε ζητώντας να «υποκατασταθεί» από άλλον.

Η διοίκηση του ΟΑΚ αποφάσισε να ενεργοποιήσει τη διαδικασία υποκατάστασης του εργολάβου, απευθυνόμενη, κατά σειρά, στις κατασκευαστικές εταιρείες οι οποίες είχαν λάβει μέρος στο διαγωνισμό και είχαν προσφέρει μικρότερες εκπτώσεις. Όπως είπε ο κ. Κουνενάκης η διαδικασία αυτή προβλέπεται από το νόμο και έχει επαναληφθεί και σε άλλο ένα έργο στην Κρήτη. «Ευελπιστούμε» – είπε  – «ότι θα βρεθεί ενδιαφερόμενος εργολάβος ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις εργασίες που έμειναν στη μέση, δεδομένου ότι κατ’ εκτίμηση της Διεύθυνσης Οδικών Εργων του ΟΑΚ, ο υπό «υποκατάσταση» εργολάβος έχει υλοποιήσει μόλις το 15% – 20% των εργασιών που προβλέπει η σύμβασή του. Αυτή θεωρούμε την καλύτερη λύση. Εξουσιοδοτήσαμε τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Καζάση και τον προϊστάμενο οδικών έργων Γ. Αγαπάκη να διερευνήσουν τη δυνατότητα υποκατάστασης του παρόντα εργολάβου με άλλον, θεωρώντας ότι η λύση αυτή είναι η καλύτερη και πιο πρόσφορη και πιο γρήγορη που μπορεί να υπάρξει».

Εντός τριών ημερών θα πρέπει να καλέσουν το δεύτερο στη σειρά κατάταξης του διαγωνισμού και εάν δεν δεχθεί, ανά τριήμερο να προσκαλούν στη σειρά τους επόμενους. Θα πρέπει δε να τονιστεί, όπως εξήγησε ο κ. Αγαπάκης, ότι όποιος άλλος εργολάβος δεχθεί την πρόταση, θα είναι υποχρεωμένος να αποδεχθεί στο σύνολό τους τους όρους της σύμβασης που είχε υπογράψει ο πρώτος και μαζί και το ποσοστό της έκπτωσης με το οποίο ο πρώτος είχε πάρει το έργο (και όχι το ποσοστό έκπτωσης που προσέφερε εκείνος).

Η αναγνωριστική αυτή διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης του ΟΑΚ.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή: https://www.anatolh.com/2018/05/25/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CE%B2%CE%BF-%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83/

Διαβάστηκε 1271 φορές