Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε δίκη παραπέμπονται 6 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Πέμπτη, 05 Απριλίου 2018 12:28

Αφορά την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου

Εδώλιο «δείχνει» και πάλι το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας  στα 6 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ για την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου ,την περίοδο 2013-2014.

Μετά την αναίρεση του πρώτου βουλεύματος με το οποίο παραπέμπονταν σε δίκη οι έξι κατηγορούμενοι, εκ των οποίων τρεις είναι Έλληνες και τρεις  ξένοι, για το αδίκημα της απιστίας οι δικαστές μετέτρεψαν την κατηγορία σε απλή συνέργεια σε απιστία.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με το βούλευμα του, σχολίαζαν νομικοί κύκλοι, αναγνώρισε ότι η  απόφαση για τη διαχείριση των επίμαχων ακινήτων στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ για τα οποία, ωστόσο, «προστατεύονται» με το ακαταδίωκτο, ενώ τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων  φέρονται να συνήργησαν στην απόφαση κρίνοντας τις επίμαχες συμβάσεις ως επωφελείς.

Αποτέλεσμα, είναι να παραπέμπονται οι φερόμενοι ως απλοί συνεργοί στην απιστία ενώ οι φερόμενοι ως  φυσικοί αυτουργοί μένουν στο απυρόβλητο εξαιτίας της σχετικής πρόβλεψης στον ιδρυτικό νόμο του Ταμείου.

Πηγή: https://www.cretalive.gr/ellada/se-dikh-parapempontai-6-melh-toy-symboylioy-empeirognomonon-toy-taiped

Διαβάστηκε 1289 φορές