Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΡΑΓΕΣ: Για την ματαίωση της συνεδρίασης της Α/ΤΕΕ στην Βουλή

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 13:38
Σε ένα ακόμα φιάσκο εξελίχθηκε η απόπειρα υφαρπαγής αποφάσεων για το θεσμικό πλαίσιο του ΤΕΕ που ενορχήστρωσε η Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας Τόνια Μoροπούλου συγκαλώντας συνεδρίαση του οργάνου στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, καταργώντας το Δημόσιο χαρακτήρα των συνεδριάσεων της Α/ΤΕΕ και αποκλείοντας δεκάδες συναδέλφων που αιτήθηκαν την είσοδο τους (ανάμεσα τους προέδρων και μελών ΔΣ Συλλόγων και Σωματείων Μηχανικών!!!).
 
Σε σύνολο 200 μελών της Αντιπροσωπείας, μόνο 65-70 μέλη δήλωσαν παρόντα στη «διαδικασία», επιχειρώντας τη νομιμοποίηση του επιχειρούμενου πραξικοπήματος μέσω μιας παντελώς αντικαταστατικής διαδικασίας. Η αποφασιστική παρέμβαση των αντιπροσώπων των παρατάξεων της Αριστεράς όμως και ο μη ικανός αριθμός ώστε να διαπιστωθεί απαρτία και να ξεκινήσει η συνεδρίαση μετέτρεψαν άμεσα τη «Συνεδρίαση της Α/ΤΕΕ» σε εκδήλωση του Προεδρείου της Α/ΤΕΕ, με την προεκλογικού χαρακτήρα εμφάνιση του πρώην προέδρου του ΤΕΕ και νυν Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.
 
Χαιρετίζουμε το πλήθος των συναδέλφων (πολύ περισσότεροι από τους μέσα) που κινητοποιήθηκαν το πρωί έξω από τη Βουλή και μπρος από τις ασπίδες των ΜΑΤ φώναζαν το σύνθημα «Το θεσμικό σας πλαίσιο θα μείνει στα χαρτιά». Χαιρετίζουμε επίσης την αποφασιστική και ενωτική στάση των παρατάξεων της αριστεράς (Πανεπιστημονική, ΑΡΑΓεΣ, #blockTEE, ΑΜΑΚ) και όλων όσων δε συναίνεσαν στο επιχειρούμενο πραξικόπημα (ΕλΕΜ, ΡΠΜ).
 
Για εμάς στην ΑΡΑΓέΣ ο στόχος που εξαρχής θέσαμε, η επιλογή αυτή να τύχει τις πολιτικής απαξίας που της άρμοζε και η συνεδρίαση αυτή να ματαιωθεί, επετεύχθη. Η μάχη για να μην περάσει το ΤΕΕ στα χέρια των ολίγων παραμένει όμως ενεργή και θα έχει πολλά επεισόδια. Όμως το Σαββάτο το μπλοκ των πρόθυμων υπέστη ένα ακόμα στραπάτσο.

Πηγή: https://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr/2018/02/blog-post_82.html

Διαβάστηκε 1377 φορές