Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΤ ΑΜΑΚ: Να αντισταθούμε όλοι στην κατάργηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 12:14

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30 Νοεμβρίου 2022

 

Να αντισταθούμε όλοι στην κατάργηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας!

 

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο «ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ».

 

Μεταξύ άλλων αναφέρει: « Ο εκσυγχρονισμός του νομικού πλαισίου που διέπει το καθεστώς απασχόλησης των ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ., αφενός μέσω της πρόβλεψης της δυνατότητας προκήρυξης θέσεων μερικής απασχόλησης, οι οποίες θα καλύπτονται από ιατρούς που θα έχουν τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού επαγγέλματος. Αφετέρου θεσπίζεται η δυνατότητα για τους ιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που υπηρετούν σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., υπό προϋποθέσεις, να λειτουργούν ιδιωτικό ιατρείο ή να παρέχουν υπηρεσίες προς ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικά διαγνωστικά ή θεραπευτικά εργαστήρια και γενικότερα σε κάθε είδους ιδιωτικές επιχειρήσεις, που παρέχουν ή καλύπτουν υπηρεσίες υγείας. Παράλληλα για λόγους ίσης μεταχείρισης αίρεται η απαγόρευση που ίσχυε για τους πανεπιστημιακούς ιατρούς που υπηρετούν σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. ή αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας να παρέχουν υπηρεσίες σε ιδιωτικές κλινικές.».

 

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) ξεκίνησε τις απεργιακές κινητοποιήσεις τη Δευτέρα 28/11 με κορύφωση την 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 1/12 και με συγκέντρωση στη Βουλή. Καταγγέλλει ότι  το νομοσχέδιο «ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την υγεία του λαού σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας».

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) προχώρησε σε στάση εργασίας τη Δευτέρα 28/11 και καλεί σε στάση εργασίας την Πέμπτη 1/12, και συγκέντρωση στη Βουλή.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς απορρίπτει στο σύνολό του το νομοσχέδιο επισημαίνοντας ότι «σε συνθήκες που οι λίστες των τακτικών ιατρείων και χειρουργείων των επεμβατικών και απεικονιστικών εξετάσεων στα νοσοκομεία ξεπερνούν κάθε όριο, το ραντεβού με τον γιατρό στο ιδιωτικό ιατρείο ή το ιδιωτικό κέντρο θα γίνει αναγκαστικός μονόδρομος για χιλιάδες ασθενείς».

 

Το νομοσχέδιο για την υγεία μας αφορά όλους.

 

Η πρόσφατη πανδημία κατέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.  

 

Απαιτούμε την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε υποδομές και προσωπικό έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των πολιτών, αντιμετώπιση των όποιων αδυναμιών του και  αξιοπρεπείς αποδοχές και συνθήκες εργασίες για το υγειονομικό προσωπικό.

 

Η δωρεάν, καθολική και ισότιμη πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας αποτελεί δικαίωμα όλων μας. 

 

Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και αντίστασης που διοργανώνονται στις πόλεις μας!!

 

 

 

Διαβάστηκε 607 φορές