Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θέμα ΑΜΑΚ στη ΔΕ:«Αποκλεισμός του Ν. Λασιθίου από την παράταση των αντιρρήσεων για τους Δασικούς χάρτες.»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 10:07

Συνεδρίαση της Δ.Ε. του Τμήματος την  Πέμπτη 02-06-2022

Θέμα: «Αποκλεισμός του Ν. Λασιθίου από την παράταση των αντιρρήσεων για τους Δασικούς χάρτες.»

 

Εισηγήτρια: Μαρία Ξυλούρη, ΠΜ,  μέλος Δ.Ε,

Είναι γνωστά σε όλους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τους τελευταίους μήνες τόσο οι πολίτες όσο και οι συνάδελφοι,  με την υποβολή αντιρρήσεων στους αναρτημένους δασικούς χάρτες της ΠΕ Κρήτης σε πολύ στενά χρονικά περιθώρια και με πολλά εξώφθαλμα σφάλματα τα οποία πρέπει να διορθωθούν με υπουργική παρέμβαση, ενώ ταυτόχρονα είχαν να αντιμετωπίσουν καταληκτικές ημερομηνίες στις περιοχές με κτηματογράφηση.

Μέσω  των ΜΜΕ, μαθαίνουμε ότι μία μέρα πριν τη λήξη της δοθείσας παράτασης προωθείται από το υπουργείο, νέα, μεγαλύτερη παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων, που όμως με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι αποκλείει το νομό Λασιθίου. 

Τα προβλήματα  στην ΠΕ Λασιθίου είναι πάρα πολλά και ευρέως γνωστά και αφορούν μεταξύ άλλων  και σε περιοχές παλαιότερης κτηματογράφησης όπως η Ελούντα κλπ.

Είναι εντελώς ακατανόητος και ατεκμηρίωτος ο αποκλεισμός της ΠΕ Λασιθίου από αυτή την ύστατη ευκαιρία της διόρθωσης λαθών στην Ανάρτηση των Δασικών Χαρτών και ως εκ τούτου ζητούμε την ίση και ενιαία αντιμετώπιση όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης, όπως επίσης και η παράταση που θα δοθεί να είναι ακόμα μεγαλύτερη ώστε να προλάβουν οι πολίτες να ανταπεξέλθουν στα ζητούμενα. Επιπλέον θα θέλαμε να τονίσουμε πως οι συνεχείς παρατάσεις από μόνες τους, δεν αποτελούν λύση του προβλήματος, καθώς εκτιμούμε ότι τα σφάλματα και η διόρθωσή τους δεν θα πρέπει να βαρύνουν οικονομικά τους πολίτες αλλά θα πρέπει να πράξει η πολιτεία τα δέοντα και τα νόμιμα, διενεργώντας τις απαιτούμενες αυτοψίες με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό.

 

Πρόταση: Να δοθεί ενιαία  παράταση  της καταληκτικής ημερομηνίας της κύρωσης των Δασικών Χαρτών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της ΠΕ Κρήτης.

Διαβάστηκε 456 φορές