Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θέμα ΑΜΑΚ στη Δ.Ε.: «Κατάργηση της επιπλέον εισφοράς ΤΕΕ για τους εργολήπτες δημοσίων έργων.»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 09:18

Συνεδρίαση της Δ.Ε. του Τμήματος την Πέμπτη 07 -04- 2022 και ώρα 19.00 μ.μ.

 

Θέμα : «Κατάργηση της επιπλέον εισφοράς ΤΕΕ για τους εργολήπτες δημοσίων έργων.»

 

Εισηγητής: Κώστας Μπάκιντας, Α.Τ.Μ., Μέλος Δ.Ε.

 

 

Κατά τη συνεδρίαση της Δ.Ε. του Τμήματος τη Δευτέρα 21 -12- 2020 εισηγήθηκα το θέμα : «Κατάργηση της επιπλέον εισφοράς ΤΕΕ για τους εργολήπτες δημοσίων έργων.»

 

Η Δ.Ε. αποφάσισε ομόφωνα με την αρ. 388/2022 απόφαση (ΑΔΑ: ΨΞΑΣ46Ψ842-ΤΥΨ)

την «αποστολή επιστολής για κατάργηση της επιπλέον εισφοράς ΤΕΕ για τους εργολήπτες δημοσίων έργων: Η Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ έχοντας υπόψη: α) την εισήγηση του μέλους της Δ.Ε. κ. Κώστα Μπάκιντα 10, σχετικά με την επιπλέον εισφορά υπέρ του ΤΕΕ για τους συναδέλφους μηχανικούς εργολήπτες που έχουν ατομική επιχείρηση , την ανάλυση της στην Δ.Ε. και την πρόταση του να διερευνηθεί το θέμα και να σταλεί μια επιστολή που θα αφορά το κατά πόσο αυτή η χρέωση είναι νόμιμη και αν γίνεται να καταργηθεί, β) την πρόταση του Γραμματέα της Δ.Ε. κ. Γεωργίου Αγαπάκη ότι πρέπει το θέμα να διερευνηθεί περαιτέρω, να διευκρινιστεί ποιους αφορά και να επανέλθει η Δ.Ε. στην αντιμετώπιση του με μεγαλύτερη ακρίβεια, αποφάσισε ομόφωνα να σταλεί επιστολή».

 

Κατά τις επόμενες συνεδριάσεις της Δ.Ε. ρωτούσαμε επανειλημμένα αν στάλθηκε η επιστολή. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε ενημέρωση.

 

Με αφορμή το ηλεκτρονικό μήνυμα συναδέλφου προς το ΤΕΕ/ΤΑΚ το Μάρτιο του 2022 θεωρούμε επιβεβλημένο να επαναφέρουμε προς συζήτηση το θέμα και να διεκδικήσουμε την κατάργηση της επιπλέον εισφοράς και στους εργολήπτες.

Διαβάστηκε 426 φορές