Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τοποθέτηση ΑΜΑΚ στην 8η τακτική συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΑΚ στις 9 Μαρτίου 2022

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 08:26

Τοποθέτηση ΑΜΑΚ στην 8η τακτική συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΑΚ στις  9 Μαρτίου 2022

Η τελευταία τακτική συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας έγινε στις 2 Φεβρουαρίου 2022.  Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και μέχρι και σήμερα μαίνεται ο πόλεμος. Ένας πόλεμος συμφερόντων και ισχύος , για ακόμα μια φορά στην ανθρωπότητα, αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες ζωές που πλέον έχουν καθιερωθεί ως παράπλευρη απώλεια.  Η Ελλάδα , στέλνοντας στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία , ενέπλεξε πολύ σοβαρά τη χώρα μας στον πόλεμο αυτό.

Άμεσα αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα μας : ΑΜΑΚ: ΕΙΡΗΝΗ , ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ

https://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/2581-amak-eirini-oxi-polemos

Παράλληλα οξύνονται τα προβλήματα με την ακρίβεια να έχει μειώσει ουσιαστικά τους μισθούς και τις συντάξεις αλλά και τα έσοδα των ελευθέρων επαγγελματιών. Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ στα ύψη , τα καύσιμα επίσης αλλά και τα είδη πρώτης ανάγκης.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τον πόλεμο αλλά και την υγειονομική κρίση που παραμένει, δημιουργούν πολύ δύσκολες συνθήκες γεμάτες ανασφάλεια.

 

Σε επίπεδο ΔΕ αλλά και Αντιπροσωπείας η λειτουργία παραμένει όπως αναλυτικά είχαμε περιγράψει κατά την τοποθετησή μας στην προηγούμενη ''Α''.  

 

Τα θέματα που θέσαμε στη Δ.Ε. ως ΑΜΑΚ :

Συζητήθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα η εισήγηση μας με θέμα «Παράταση των δικαιολογητικών του Ν. 4178/13 και της Ταυτότητας Κτιρίου».

https://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/2565-eisigisi-amak-sti-de-paratasi-ton-dikaiologitikon-tou-n-4178-13-kai-tis-taftotitas-ktiriou

Ομόφωνα ψηφίστηκε και η εισήγηση με θέμα: «Παρέμβαση στο ΥΠΕΝ για διεκδίκηση επιπλέον πόρων χρηματοδότησης για την ΠΕ Κρήτης από το πρόγραμμα Εξοικονομώ.»

με εισηγητές τη Μαρία Ξυλούρη και ο συνάδελφο Πρόδρομο Σενίκ.

 

https://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/2564-thema-sti-de-paremvasi-sto-ypen-gia-diekdikisi-epipleon-poron-xrimatodotisis-gia-tin-pe-kritis-apo-to-programma-eksoikonomo

Τέλος για το θέμα ‘’Συλλογική Προμήθεια του Προτύπου ΕΛΟΤ HD60364’’, καταθέσαμε αντιπρόταση για δωρεάν διάθεση στους μηχανικούς και πέρασε η πρότασή μας με 4 έναντι 3.

 

Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου:

Δυστυχώς η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου λειτουργεί πλημμελώς, με ευθύνη των παρατάξεων ΔΚΜ και #opentee που έχουν την διοίκηση, όπως αναφέραμε αναλυτικά και στην προηγούμενη συνεδρίαση της ''Α''.  Δεν έχει γίνει συνεδρίαση για να καλυφθεί η θέση του Γραμματέα.

Προηγούμενη Αντιπροσωπεία

Πραγματοποιήθηκε η 7η συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας στις 2 Φεβρουαρίου 2022

Διαβάστε την τοποθέτησή μας επί των πεπραγμένων της ΔΕ και της ''Α''

https://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/2562-topothetisi-amak-stin-7i-taktiki-synedriasi-tis-antiprosopeias-tee-tak-stis-26-ianouariou-2022-i-synedriasi-egine-stis-02-fevrouariou-2022

 

Εκδώσαμε:

 

ΔΤ AMAK: Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες (ΕΠΜ) των περιοχών του Δικτύου Natura 2000. Οι παρατηρήσεις μαςστη διαβούλευση

 

https://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/2566-dt-amak-eidikes-perivallontikes-meletes-epm-ton-perioxon-tou-diktyou-natura-2000-oi-paratiriseis-mas-sti-diavoylefsi

 

Συμμετείχαμε στη διαβούλευση  για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες (ΕΠΜ) των περιοχών του Δικτύου Natura 2000. Οι παρατηρήσεις  μας.

https://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/2573-paratiriseis-tis-parataksis-aftonomoi-mixanikoi-anatolikis-kritis-amak-gia-tis-eidikes-perivallontikes-meletes-ton-perioxon-tou-diktyou-natura-2000-rethymnou-merous-irakleiou-kai-lasithiou-kata-ti-diavoylefsi

Αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα μας :

ΑΜΑΚ: ΕΙΡΗΝΗ , ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ

https://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/2581-amak-eirini-oxi-polemos

 

Διαβάστηκε 710 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 09:02