Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θέμα στη ΔΕ: «Παρέμβαση στο ΥΠΕΝ για διεκδίκηση επιπλέον πόρων χρηματοδότησης για την ΠΕ Κρήτης από το πρόγραμμα Εξοικονομώ.»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 08:49

Συνεδρίαση της Δ.Ε. του Τμήματος την  Πέμπτη 10-02-2022

Θέμα: «Παρέμβαση στο ΥΠΕΝ για διεκδίκηση επιπλέον πόρων χρηματοδότησης για την ΠΕ Κρήτης από το πρόγραμμα Εξοικονομώ.»

 

Εισηγήτρια: Μαρία Ξυλούρη, ΠΜ,  μέλος Δ.Ε, Πρόδρομος Σενίκ, ΧΜ

Στη δική μου εισήγηση θα γίνει μια σύνοψη των προβλημάτων και οι προτάσεις που εισηγούμαστε και θα συνεχίσει ο συνάδελφος ο Πρόδρομος Σενίκ που θα αναπτύξει αναλυτικά τα θέματα.

1.       Είναι γνωστά σε όλους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες εβδομάδες οι συνάδελφοι ενεργειακοί επιθεωρητές με τη λειτουργία της  πλατφόρμας BuildingCert, ενώ ταυτόχρονα είχαν να αντιμετωπίσουν καταληκτικές ημερομηνίες σε εν εκκρεμότητα  συμβολαιογραφικές πράξεις αλλά και στο πρόγραμμα ''Εξοικονομώ''. Συνθήκες, που δυστυχώς θυμίζουν αυτό που όλοι ζήσαμε με τα προβλήματα του συστήματος αυθαιρέτων πριν από περίπου ενάμιση χρόνο στη λήξη της δυνατότητας υπαγωγής της Κατηγορίας 5.

Μηχανικοί στα πρόθυρα νευρικής κρίσης να προσπαθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας να εκδώσουν ΠΕΑ και πολίτες με την αγωνία της ένταξης της δήλωσης τους στο πρόγραμμα.

Πρόταση:   Να γίνει παρέμβαση στο κεντρικό ΤΕΕ για αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων του ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στον όγκο των αιτήσεων που αναμένονται.

 

2.       Για την κατανομή της χρηματοδότησης ανά Π.Ε. λαμβάνονται υπόψη, μεταξύ άλλων,  πληθυσμιακά και ενεργειακά δεδομένα καθώς και δεδομένα παρελθοντικής ζήτησης προγραμμάτων «εξοικονομώ» και εφαρμογή συντελεστών ώστε να μην υπάρξουν μεγάλες μεταβολές σε προϋπολογισμούς περασμένων προγραμμάτων «εξοικονομώ».

Στην περίπτωση της Κρήτης οι διατιθέμενοι πόροι δεν συνάδουν με τα πληθυσμιακά της δεδομένα αλλά ούτε και με  τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης που έχουν δημιουργηθεί, συγκεκριμένα στο νομό Ηρακλείου αλλά και στην περιοχή της Σητείας, μετά τη συνεχόμενη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων μηνών.

Πρόταση:   Να γίνει παρέμβαση στο αρμόδιο Υπουργείο για ενίσχυση των διατιθέμενων πόρων για την Περιφέρεια Κρήτης ώστε να ανταποκρίνονται στις πληθυσμιακές αλλά και τις έκτακτες ανάγκες του τόπου.


Επισυνάπτεται παρακάτω η εισήγηση του κ. Πρόδρομου Σενίκ.

Διαβάστηκε 416 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 09:17