Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετά από ενέργειες της ΑΜΑΚ, λύση και ανακούφιση για μερίδα πολιτών .

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 20:22

Μετά από ενέργειες της ΑΜΑΚ, λύση και ανακούφιση για μερίδα πολιτών .

 

Στη συνεδρίαση της Δ.Ε. του Τμήματος την  Πέμπτη 11-03-2021 φέραμε προς συζήτηση το θέμα «Κατάργηση της μείωσης εισφοράς σε γη και σε χρήμα των κληροτεμαχίων στα σχέδια πόλης.».

Στην εισήγησή μας δείτε εδώ , μεταξύ άλλων αναφέραμε: «Ανεξάρτητα με την άποψη που μπορεί να έχει κανείς σχετικά με τις μειώσεις αυτές, με τον τρόπο που έγινε η κατάργησή τους δημιουργούνται πολλά σημαντικά προβλήματα στην εφαρμογή της διάταξης σε υφιστάμενα εγκεκριμένα σχέδια πόλης. Σύμφωνα με το άρθρο 154  δεν προβλέπονται ούτε μεταβατικές διατάξεις, ούτε διευκρινίζεται τι γίνεται σε εγκεκριμένα σχέδια πόλης με κυρωμένες πράξεις εφαρμογής, ή χωρίς.».

Η εισήγηση μας ψηφίστηκε ομόφωνα και στάλθηκε η με αρ. πρωτ. 470/19.03.2021  επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ προς το ΥΠΕΝ δείτε εδώ

Από το ΥΠΕΝ στάλθηκε απάντηση η οποία, μεταξύ άλλων αναφέρει «Η κατάργηση των διατάξεων αυτών άρχεται από τη δημοσίευση του Ν. 4759/2020, δηλαδή από 9.12.2020 και καταλαμβάνει τις Πράξεις Εφαρμογής που θα κυρωθούν μετά την ημερομηνία αυτήν

(δηλαδή Πράξεις Εφαρμογής που κατά την ημερομηνία αυτήν εκπονούνται ή πρόκειται να ανατεθούν και να εκπονηθούν στο μέλλον).».

 

Με την απάντηση αυτή λύθηκε ένα σοβαρό θέμα για αρκετούς πολίτες και ξεμπλόκαραν οι σχετικές διορθωτικές πράξεις στην Περιφέρεια αλλά και στους Δήμους.

 

Διαβάστε την απάντηση του Υπουργείου. 

 

 

Διαβάστηκε 677 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021 08:11