Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψήφισμα ΑΜΑΚ στην ''Α'' του ΤΕΕ/ΤΑΚ: αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 20:24

Πριν από την έναρξη της τακτικής συνεδρίασης της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΑΚ στις 22 Φεβρουαρίου 2021 καταθέσαμε το παρακάτω ψήφισμα για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας. Ο πρόεδρος της ''Α'' θεωρώντας ότι έχει εφαρμογή το 4ο άρθρο , παρ. 4 του  Κανονισμού Λειτουργίας της Αντιπροσωπείας Περιφερειακού τμήματος του ΤΕΕ, δηλ. ότι προκειμένου να συζητηθεί το θέμα απαιτείται πλειοψηφία των  3/5 των παρόντων, έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία. Οι παρατάξεις ΔΚΜ και #openteeψήφισαν να μην συζητηθεί το ψήφισμα!! Υπέρ ,ψήφισε ο εκπρόσωπος της Πανεπιστημονικής. Σε συνέχεια ενημερώσαμε τον πρόεδρο ότι στα ψηφίσματα έχει εφαρμογή το άρθρο 14 , δηλ. δεν απαιτείται ψηφοφορία. Έτσι συζητήθηκε το ψήφισμα. Υπέρ ψηφίσαμε μόνο εμείς, λευκό ψήφισε ο εκπρόσωπος της Πανεπιστημονικής και κατά οι παρατάξεις ΔΚΜ και #opentee.

Διαβάστε το κείμενο που καταθέσαμε:

 

Ψήφισμα

της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΑΚ κατά την τακτική της συνεδρίαση στις 22 Φεβρουαρίου 2021 για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας.

 

Η κυβέρνηση , με τροπολογία της τελευταίας στιγμής από την υπουργό Παιδείας, ψήφισε νύχτα την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας.  

Η Κεντρική Αντιπροσωπεία κατά την τακτική της συνεδρίαση το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου εξέδωσε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία (2 ψήφοι κατά) ψήφισμα κατά της αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας.

https://antiprosopeia.tee.gr/wp-content/uploads/%CE%A8%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%91.-%CE%A4%CE%95%CE%95_teliko.pdf

Σε συνέχεια του ψηφίσματος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας , καλούμε την Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ/ΤΑΚ να πάρει θέση για το θέμα και να προχωρήσει στην έκδοση ψηφίσματος:

 

Ψήφισμα της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΑΚ για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας

Η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ/ΤΑΚ υπερασπίζεται αταλάντευτα τη δημόσια, δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση και το ενιαίο, αδιάσπαστο πενταετές δίπλωμα μηχανικού. Ως εκ τούτου καταγγέλλει απερίφραστα τη μεθόδευση της Υπουργού Παιδείας και της Κυβέρνησης συνολικά να νομοθετήσει κατά κυριολεξία νύχτα με τροπολογία της τελευταίας στιγμής την υποχρέωση των επαγγελματικών φορέων να εγγράφουν εντός ενός μηνός από την υποβολή της αίτησης τους αποφοίτους κολεγίων.

Η Αντιπροσωπεία του  ΤΕΕ/ΤΑΚ:

Α) Καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να αποσύρει την κατάπτυστη νομοθετική ρύθμιση.

Β) Καλεί τον Πρόεδρο και τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ να προβεί σε κάθε ενέργεια προκειμένου να μην προχωρήσει η εγγραφή αυτών των αποφοίτων μέσω της συγκεκριμένηςδιαδικασίας.

Γ) Καλεί τον Πρόεδρο και τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ :

· να προσφύγει ενώπιον των αρμόδιων διοικητικών και δικαστικών αρχών, ώστε να ακυρωθεί η προωθούμενη ρύθμιση.

· να αναλάβει κοινές πρωτοβουλίες μαζί και με τα άλλα Επιμελητήρια και τους επιστημονικούς συλλόγους των μηχανικών και να συντονίσει τη δράση του ΤΕΕ με τα Πολυτεχνεία και τις Πολυτεχνικές Σχολές, να προχωρήσει σε νέου τύπου πολύμορφες δράσεις κινητοποιήσεων υπό το συντονισμό αυτό.

 

Η συγκεκριμμένη ν-τροπολογία υπερψηφίστηκε και από αρκετούς συναδέλφους Διπλωματούχους Μηχανικούς, οι οποίοι αντί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, προτίμησαν να παραμείνουν πιστοί και πειθαρχημένοι στην κυβερνητική γραμμή.

Καλούμε την Αντιπροσωπεία του  ΤΕΕ/ΤΑΚ να εγκαλέσει και να αποδοκιμάσει το μέλος της , συνάδελφο Μάξιμο Σενετάκη , για τη στάση του να ψηφίσει την τροπολογία αυτή.

Τέλος καλούμε το ΤΕΕ να πράξει αναλόγως για όλα τα μέλη του που ψήφισαν την συγκεκριμμένη τροπολογία, καθώς οι εμπνευστές των απαράδεκτων ρυθμίσεων αλλά και όσοι τους υποστήριξαν με την ψήφο τους έχουν ακέραια την ευθύνη.

 

Διαβάστηκε 733 φορές