Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΜΑΚ: Πάει ο παλιός ο Χρόνος…..

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 17:24

                        Πάει ο παλιός ο Χρόνος…..

                Ιανουάριος 2021

                         

Τι χρονιά κι αυτή !!

Ξεκινά με την ψήφιση της αυτοματοποιημένης διαδικασίας αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων ιδιωτικών Κολεγίων και των ξένων Πανεπιστημίων, με αυτά των δημόσιων Πανεπιστημίων1.

Έρχεται καραντίνα και υγιειονομική κρίση…

Δεν περιμέναμε να ενταχθούμε στους κλάδους που θα στηριχτούν από την Πολιτεία2. Συνήθως είμαστε ο κλάδος που τα τελευταία χρόνια πλήττεται αλλά εξακολουθεί να θεωρείται προνομιούχος.3 Και ζούμε το σκάνδαλο των επιμορφωτικών σεμιναρίων4Ψηφίζεται το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο αλλά και ο αποκλεισμός της κοινωνίας από τον αιγιαλό, την παραλία και όχι μόνο5… Απαξιώνονται περιουσίες6 με τη μέθοδο του ‘’ξαφνικού θανάτου’’.

Απαγορεύονται οι διαδηλώσεις7 καταργούνται τεχνικά μαθήματα8.. και ο μύθος για το ΒΟΑΚ παραμένει …σκληρή πραγματικότητα9

Μέσα σε αυτό το κλίμα υποβάλλουμε δηλώσεις των αυθαιρέτων της κατηγορίας 5 (όλο το 24 ωρο, με το σύστημα να πέφτει)

Και εκεί που αναρωτιόμαστε γιατί να καταργηθεί η κατηγορία 5 έρχεται ο επόμενος νόμος που ξεκαθαρίζει το τοπίο… Η κατηγορία 5 και οι Τράπεζες…

Νομοθετείται, νύχτα, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής η υποχρέωση των επαγγελματικών φορέων να εγγράφουν εντός ενός μηνός από την υποβολή της αίτησης τους αποφοίτους κολεγίων10!

Έρχεται το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ 2020» - Ο πιο γρήγορος κερδίζει κι ο υπουργός πανηγυρίζει11...  Το χρονόμετρο σταμάτησε στα 13 λεπτά και οι καταγγελίες ξεκίνησαν.  

Οιμηχανικοί για ακόμα μια φορά έχουμε εμπλακεί σε μια απαράδεκτη και εξευτελιστική διαδικασία «διεκπεραιωτικού αγώνα ταχύτητας» .

Χωρίς ουσιαστική απάντηση για τη διαβλητότητα του συστήματος, η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από την εταιρεία του λογισμικού και το ΤΕΕ είναι παρατηρητής…

 

Όλο αυτό που βιώνουμε  είναι εξευτελιστικό. Σε όλα αυτά ήμασταν μόνοι!

Βιώνουμε μια υποβάθμιση του επιστημονικού μας έργου, μέσα από συνεχείς διαδικασίες χρονικής εντατικοποίησης, με διαδικασίες φωτο-φινις & προθεσμίες που λήγουν, καθιστώντας – εκτός των άλλων -  την εργασία μας ανυπόφορη.

 

Η ΑΜΑΚ αντιδρά και ενώνει δυνάμεις με όλους τους μηχανικούς που διεκδικούν αξιοπρέπεια για το μηχανικό και την κοινωνία .

https://www.amak.gr/

Θα βγούμε επιθετικά τη νέα χρονιά;

Διαβάστηκε 1090 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 12:05