Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΜΑΚ : μη ανάληψη θέσης υπεύθυνου από τη Διοικούσα Επιτροπή στις Μόνιμες Επιτροπές.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2021 19:07

Τοποθέτηση ΑΜΑΚ για τη μη ανάληψη θέσης υπεύθυνου από τη Διοικούσα Επιτροπή στις Μόνιμες Επιτροπές.

Η ΑΜΑΚ , μετά τη συνεδρίαση της ΔΕ στις 21-12-2020 και τις πρώτες τοποθετήσεις των μελών της στη ΔΕ συζήτησε το θέμα και στην ολομέλεια της παράταξης σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

Κατά τη συζήτηση αποφασίστηκε να μην αναλάβουν τα μέλη της ΑΜΑΚ ως υπεύθυνοι από τη ΔΕ για τις ΜΕ. Επίσης αποφασίστηκε η συμμετοχή των μελών της ΑΜΑΚ κατά τις συνεδριάσεις των ΜΕ και η προσπάθεια από τη μεριάς τους να συμβάλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην λειτουργία των ΜΕ και στην παραγωγή θέσεων που θα συμβάλουν τα μέγιστα στην επίλυση των προβλημάτων καθημερινότητας των μηχανικών αλλά και των θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία.

Κατά τη συζήτηση αυτή λήφθηκε υπόψη η μέχρι σήμερα στάση της Διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΑΚ. Όπως έχουμε ήδη καταθέσει και κατά τις συνεδριάσεις της Διοικούσας Επιτροπής και της Αντιπροσωπείας του τμήματος, υπήρξε από την αρχή συντονισμένη προσπάθεια να αντικατασταθούν οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ/ΤΑΚ που προέρχονται από την παράταξή μας. Τα μέλη της ΑΜΑΚ στη ΔΕ ουσιαστικά έχουν αποκλειστεί, δεν καλούνται σε συναντήσεις που γίνονται (π.χ. η συνάντηση με το Γ.Γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος ), αλλά ούτε καν να συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά προγράμματα (πρόσφατα του ΜΦΙΚ). Ούτε μια φορά δεν έχουμε ερωτηθεί από τον πρόεδρο αν θέλουμε να συμμετέχουμε , ως μέλη της ΔΕ , σε οτιδήποτε, τακτική που εμείς, όντας στη διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΑΚ εφαρμόζαμε.

Για τη συγκρότηση σε σώμα της Ν.Ε. Λασιθίου ενημερωθήκαμε τυχαία. Κατά τη συγκρότηση σε σώμα του Πειθαρχικού Συμβουλίου Ανατολικής Κρήτης για ακόμα μια φορά οι παρατάξεις ΔΚΜ και #openTEE δεν έλαβαν υπόψη τους τα αποτελέσματα των εκλογών. Αδιαφορώντας για την ψήφο των μηχανικών και την πρωτιά της ΑΜΑΚ άθροισαν τα αποτελέσματα των παρατάξεών τους και συγκρότησαν το πειθαρχικό.

Τέλος καταψηφίσαμε το πλαίσιο δράσης καθώς και τον αυστηρό τρόπο λειτουργίας των Μόνιμων Επιτροπών που επέλεξαν (με διαγραφές μελών κλπ) προκρίνοντας την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου.

Η ΑΜΑΚ έχει διαχρονικά στηρίξει τα όργανα και το έργο του ΤΕΕ/ΤΑΚ. Και συνεχίζει να το κάνει και σήμερα παρά τις δύσκολες συνθήκες που περιγράψαμε παραπάνω. Όμως , όπως και στο παρελθόν, όταν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν , παίρνει τις αποφάσεις που θεωρεί ότι αρμόζουν στις περιστάσεις και ότι μπορεί να στηρίξει με βάσει τις αρχές τις και το συμφέρον των μηχανικών και της κοινωνίας.

Επιλέγουμε να μην αναλάβουμε ως υπεύθυνοι από τη ΔΕ σε Μόνιμες Επιτροπές. Πως θα μπορούσαμε άλλωστε να υπηρετήσουμε την πολιτική της συνδιοίκησης ΔΚΜ – Ανοιχτό ΤΕΕ με την οποία διαφωνούμε; Δεσμευόμαστε όμως ότι θα είμαστε παρόντες όπου χρειαστεί και θα συμμετέχουμε συμβάλλοντας στην παραγωγή θέσεων για την κοινωνία και τους μηχανικούς.

Διαβάστηκε 857 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2021 19:12