Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Διαμαρτυρία για την Παράλληλη Ασφάλιση. Έξι ολόκληρα χρόνια χωρίς οριστική σύνταξη

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 07:27

Κύριοι Υπουργοί, Κύριε Διοικητή

 

Με πολλαπλά έγγραφα και περεμβάσεις μας έχουμε καταγγείλει την τριτοκοσμική κατάσταση που εδώ και έξι (6) ολόκληρα χρόνια βιώνουν οι συνάδελφοί μας Διπλ. Μηχανικοί που εργάστηκαν στο Δημόσιο και κατέβαλαν υποχρεωτικά δύο εισφορές Δημόσιο και ΤΣΜΕΔΕ (λόγω ιδιότητας), δηλ. κατ’ ελάχιστον, εβδομήντα (70) χρόνια εισφορών για Κύρια Σύνταξη και ακόμα αναμένουν την σύνταξή τους, με αστείες δικαιολογίες της μη ολοκλήρωσης του σχετικού λογισμικού για τον υπολογισμό της προσαύξησης, που ορίζει ο νόμος (από τον Μάιο του 2016 μέχρι σήμερα) τη στιγμή που αυτός ο υπολογισμός δεν είναι τίποτα περίπλοκο αλλά πράξεις απλής αριθμητικής.

Το ότι επανερχόμαστε, σχετίζεται με το γεγονός ότι ο χρόνιος αυτός εμπαιγμός, έχει πάρει τους τελευταίους έξι (6) μήνες προκλητικές διαστάσεις με την τροφοδότηση από το υπουργείο και τον ΕΦΚΑ, μέσα από τα γνωστά «ανεξάρτητα ΜΜΕ»ψευδών πληροφοριών για ολοκλήρωση του «περιβόητου λογισμικού» και καταβολή των οφειλομένων συντάξεων στους δικαιούχους, ειδήσεις που φυσικά διαψεύδονται και ο χρόνος επίλυσης μετατοπίζεται κάθε φορά για τον επόμενο μήνα! Ενδεικτικά από τη δέσμευση ότι θα δοθούν το Φλεβάρη, περάσαμε στο Μέρτη, μετά στο Μάιο και ήδη φτάσαμε στον Ιούνιο.

 

Επιπρόσθετα δε γιατί τους τελευταίους μήνες οι υπηρεσίες του πρώην ΤΣΜΕΔΕ εκδίδουν τα έγγραφα με τα ασφαλιστικά δεδομένα που απαιτούνται για τον υπολογισμό της προσαύξησης και τα αποστέλλουν στον πρώην συνταξιοδοτικό φορέα του Δημοσίου (με κοινοποίηση στον ενδιαφερόμενο) που έχει ήδη εκδώσει το σκέλος της σύνταξης που αντιστοιχεί στον χρόνο του Δημοσίου (ΓΛΚ), ώστε να υπολογιστεί η οριστική ενιαία σύνταξη. Δυστυχώς ακόμα και σε αυτήν τη διαδικασία που δεν απαιτείται βέβαια κανένα «πολύπλοκο λογισμικό» αλλά κατά την έκδοση να λαμβάνεται υπόψη το αυτονόητο, δηλαδή κατά την επεξεργασία των στοιχείων η ημερομηνία συνταξιοδότησης του ασφαλισμένου ώστε να τηρείται η σειρά προτεραιότητας, έχουμε πληθώρα καταγγελιών ότι η αυτονόητη αυτή προτεραιότητα καταστρατηγείται με αποτέλεσμα να έχουν ήδη προωθηθεί υποθέσεις συναδέλφων που συνταξιοδοτήθηκαν το 2018, το 2019 και το 2020 ενώ εκκρεμούν υποθέσεις συναδέλφων μας που συνταξιοδοτήθηκαν το 2017.

Τα παραπάνω φυσικά έχουν πολλαπλασιάσει την υφιστάμενη αγανάκτηση έχουν δε δημιουργήσει εύλογη καχυποψία αφού δεν υπάρχει καμιά αιτιολογία για την διαδικασία που ακολουθείται.

Σας καλούμε να παρέμβετε άμεσα στην διαδικασία έκδοσης των εγγράφων ασφαλιστικών δεδομένων, τηρώντας την αυτονόητη προτεραιότητα σύμφωνα με την ημερομηνία συνταξιοδότησης και επιτέλους αντί να προωθείτε ψευδείς πληροφορίες περί δήθεν επίλυσης, να προχωρήσετε στην οριστική επίλυση του προβλήματος της καταβολής της οριστικής σύνταξης των συναδέλφων μας που την αναμένουν εδώ και έξι ολόκληρα χρόνια!

Πηγή: https://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.com/2022/06/blog-post.html

Διαβάστηκε 891 φορές