Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ: Αναγνώριση Διπλωμάτων Πανεπιστημιακών Τμημάτων σε επίπεδο μεταπτυχιακού τίτλου

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 10:02

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

(Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.)

ΓΕΩΠΟΝΟΙ – ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ – ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ – ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ - ΓΕΩΛΟΓΟΙ

Αχαρνών 2 Αθήνα Τ.Κ. 10176 Τηλ.:210-5234189, 210-2124041 FAX: 210-5232240

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αθήνα 30 Αυγούστου 2018Αρ. πρωτ.: 1202

 ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Παιδείας,

Έρευναςκαι Θρησκευμάτων

κ. Κων/νο  Γαβρόγλου.       

                                 

Θέμα : «Αναγνώριση των Διπλωμάτων των Πολυτεχνείων και των πτυχίων 5ετων ΓεωτεχνικώνΠανεπιστημιακών Τμημάτων σε επίπεδο μεταπτυχιακού τίτλου»

  

Κε Υπουργέ,

Σε συνέχεια προηγούμενων εγγράφων μας και από κοινούεκπροσωπώντας χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους Επιστήμονες αποφοίτους Ενιαίων και αδιάσπαστων Πενταετών σπουδών, επανερχόμαστε ζητώντας συνάντηση μαζί σας, ώστε να μας ενημερώσετε σχετικά με την πορεία υλοποίησης των προβλέψεων του άρθρου 46 του Νόμου 4485/17 “Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις”,  όπου υπό τον τίτλο «Ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου και επαγγελματικά προσόντα αποφοίτων Τ.Ε.Ι.» και στην παράγραφο 2 αυτού, αναφέρει: «Μετά την έκδοση της ανωτέρω απόφασης, ο ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) λογίζεται ότι έχει ληφθεί από την ημερομηνία απονομής του πτυχίου ή διπλώματος και καταλαμβάνει και τους αποφοιτήσαντες πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Ο ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου δεν επιφέρει μισθολογικές μεταβολές.».

Επειδή είναι σε εξέλιξη διαδικασίες κρίσεων θέσεων ευθύνης στη Δημόσια Διοίκηση και τα μέλη μας (Διπλωματούχοι Μηχανικοί, Γεωπόνοι, Δασολόγοι, Κτηνίατροι κλπ) επιθυμούν να κάνουν χρήση των βαθμολογικών και μοριοδοτικών προνομίων που απορρέουν από την κατοχή μεταπτυχιακού διπλώματος, επιθυμούμε να ενημερωθούμε σχετικά με τις διαδικασίες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Όπως έχουμε ενημερωθεί τα Πολυτεχνεία, οι Πολυτεχνικές Σχολές και Γεωπονικές της χώρας έχουν υποβάλει τα σχετικά αιτήματα.

Υπενθυμίζουμε τέλος ότι η μη ταυτόχρονη μισθολογική αναγνώριση, ακυρώνει την ουσία της αναγνώρισης των Διπλωμάτων των Πολυτεχνείων και των πτυχίων 5ετων ΓεωτεχνικώνΠανεπιστημιακών Τμημάτων σε επίπεδο μεταπτυχιακού τίτλου  και την καθιστά «κενό γράμμα».  Οι μνημονιακές υποχρεώσεις που εκτιμούμε ότι επέβαλλαν την αλλαγή αυτή, για μια ακόμη φορά αποδεικνύονται ισχυρότερες από το αίσθημα δικαίου που επιβάλλει να χορηγηθούν τα αντίστοιχα μισθολογικά κλιμάκια σε όλους τους κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων (2 M.K. σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν.4354/15). Αυτό εξάλλου γίνεται και με όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες υπαλλήλων (ΠΕ ή ΤΕ), που κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο και κερδίζουν τα προβλεπόμενα 2 ΜΚ. Σας καλούμε να αποκαταστήσετε την παραπάνω αδικία και να αποδώσετε όσα προβλέπονται από το Ν.4354/15 στο σύνολο των Διπλωματούχων Μηχανικών και Γεωτεχνικών που υπηρετούν τη Δημόσια Διοίκηση, ως μια κίνηση ελάχιστης αποκατάστασης των συντριπτικών περικοπών και της απαξίωσης στην οποία έχουμε περιέλθει ως εργαζόμενοι Επιστήμονες.

 

 

Για τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών

Πηγή: syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.com

Διαβάστηκε 1481 φορές