Πρόσκληση μηχανικών & οικονομολόγων για τη στελέχωση του Μητρώο Αξιολογητών του Αναπτυξιακού Νόμου

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016 17:43

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, προκειμένου για την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων που εντάσσονται στις διατάξεις του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει αίτηση, προκειμένου να στελεχωθεί περαιτέρω το Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημένων Αξιολογητών (ΕΜΠΑ), η σύσταση του οποίου προβλέπεται στο άρθρο 7 του Προεδρικού Διατάγματος 33/2011 «Διαδικασία αξιολόγησης και ελέγχου των επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στο ν. 3908/2011» (Α΄83), όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 20 του άρθρου 1 του Π.Δ. 158/2013 (Α΄250).

Σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν.4399/2016 το ΕΜΠΑ αξιοποιείται για τα επενδυτικά σχέδια που θα υπαχθούν στα καθεστώτα του νόμου αυτού.

Τα εγγεγραμμένα με παλαιότερες αποφάσεις μέλη, δεν υποχρεούνται στην εκ νέου υποβολή αίτησης. Θα ακολουθήσει πρόσκληση για την επικαιροποίηση των στοιχείων τους.

Από το ανωτέρω Μητρώο επιλέγονται αξιολογητές για τη διενέργεια αξιολογήσεων επενδυτικών σχεδίων όλων των κατηγοριών επενδύσεων (καθεστώτα ενισχύσεων) του Νόμου 4399/2016 και είναι ενιαίο για όλες τις Υπηρεσίες εφαρμογής αυτού.
Μέλη του Εθνικού Μητρώου Πιστοποιημένων Ελεγκτών (ΕΜΠΕ) του Π.Δ. 33/2011 δύνανται να υποβάλουν αίτηση εγγραφής και στο Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημένων Αξιολογητών (ΕΜΠΑ). Η διαχείριση του ΕΜΠΑ εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Επιτροπής Διαχείρισης Μητρώων και Ελέγχου Διαδικασιών, η οποία συστήνεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού σύμφωνα με το άρθρο 26 του ν.4399/2016, και υποστηρίζεται από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ).

Όροι, προϋποθέσεις και απαιτούµενα προσόντα εγγραφής στο ΕΜΠΑ

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα, Έλληνες πολίτες ή πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι:

  • Είναι ηλικίας µέχρι 67 ετών και δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί.
  • Είναι μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το ΤΕΕ ή μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας ή μέλη του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), εφ' όσον η επαγγελματική τους ειδικότητα το απαιτεί.
  • ∆εν έχουν καταδικαστεί µε αµετάκλητη δικαστική απόφαση ούτε υπάρχει εις βάρος τους εκκρεµοδικία για το αδίκηµα της κλοπής ή της υπεξαίρεσης ή απάτης ή εκβίασης ή πλαστογραφίας ή ψευδορκίας ή δωροδοκίας ούτε έχουν καταδικαστεί ή εκκρεµεί δίωξη για αδίκηµα σχετικό µε την επαγγελµατική διαγωγή και δραστηριότητά τους όπως για απιστία περί την υπηρεσία και για παράβαση καθήκοντος. Πρόσθετη προϋπόθεση αποτελεί η µη επιβολή πειθαρχικής ποινής καθώς και η µη έναρξη διαδικασίας πειθαρχικής δίωξης για σοβαρό παράπτωµα (όπως ενδεικτικά η παράβαση καθήκοντος, η παράβαση της υποχρέωσης εχεµύθειας, η δωροδοκία, κλπ).
  • Είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Α.Ε.Ι/Α.Τ.Ε.Ι) του εσωτερικού ή αναγνωρισμένων ισότιμων τίτλων σπουδών της αλλοδαπής σε αντικείμενο:
    • οικονομικής κατεύθυνσης (όπως οικονομικά, διοίκηση επιχειρήσεων και συναφή) ή
    • τεχνολογικής κατεύθυνσης ή
    • Θετικής Κατεύθυνσης (Βιολόγοι, Γεωπόνοι, Πληροφορικοί κλπ)
  • Έχουν ικανότητα χειρισμού Η/Υ (εφαρμογές word - excel και εφαρμογές διαδικτύου κλπ).
  • Στην περίπτωση που είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν πρέπει να υπηρετούν σε θέση προϊσταμένου Διεύθυνσης ή ανώτερη.
  • Εφόσον είναι πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πλην της Ελλάδας και Κύπρου), θα πρέπει να αποδεικνύεται η άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας.

Έργο των Αξιολογητών

Το έργο των αξιολογητών του ΕΜΠΑ είναι η αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων που υποβάλλονται για υπαγωγή στον Ν. 4399/2016, όπως προβλέπεται στο άρθρο 14 αυτού. Η ανάθεση θα γίνεται με τυχαίο τρόπο μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα ειδοποιείται ο αξιολογητής που έχει επιλεγεί. Για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα τάσσεται αποκλειστική προθεσμία.

Έκαστος αξιολογητής εγγεγραμμένος στο ΕΜΠΑ οφείλει να την αποδέχεται ή να την αρνείται αιτιολογημένα. Ο αξιολογητής δεν απαιτείται να μεταβεί σε συγκεκριμένο χώρο εργασίας ούτε λαμβάνει τον έντυπο φάκελο αλλά μέσω του προαναφερόμενου Πληροφοριακού Συστήματος αποκτά πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία του αιτήματος και διενεργεί την αξιολόγηση συμπληρώνοντας τα σχετικά πεδία. Επίσης κατά την διαδικασία αξιολόγησης ο αξιολογητής δεν επιτρέπεται να επικοινωνεί με άλλους αξιολογητές, με τον φορέα του επενδυτικού σχεδίου ή με υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας. Τυχόν ερωτήματα και διευκρινίσεις που αναφύονται θα εγγράφονται και θα απαντώνται μέσω του ΠΣΚΕ .

Οι αξιολογητές οφείλουν να γνωρίζουν το θεσµικό πλαίσιο εφαρµογής των αναπτυξιακών νόμων και να τηρούν τα προβλεπόµενα στον συναφή Οδηγό ∆εοντολογίας Αξιολογητών και τον Οδηγό Αξιολόγησης Επενδυτικών Σχεδίων. Επίσης υποχρεούνται να παρακολουθούν τα προγράµµατα εκπαίδευσης στα οποία καλούνται να συµµετάσχουν.

Η αµοιβή των αξιολογητών για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων προβλέπεται σε κανονιστικές αποφάσεις σύμφωνα με τα οριζόμενα στα 24, 80 παρ. 3 και 85 παρ. 17 του νόμου 4399/2016.

Για τα μέλη του Μητρώου Αξιολογητών εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 1 έως 3 του Ν. 3213/2003 (Α΄ 309) σύμφωνα με το άρθρο 229 του Ν. 4281/2014 (Α΄ 160), όπως ισχύουν, σχετικά με την υποβολή Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης και Δήλωσης Οικονομικών Συμφερόντων

Δείτε περισσότερα στο επισυναπτόμενο αρχείο.


πηγή : michanikos.gr
http://www.michanikos.gr/_/%ce%95%ce%b9%ce%b4%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%a0%cf%81%cf%8c%cf%83%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b7%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%cf%89%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b5-r4842

Διαβάστηκε 2763 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016 17:55