Αυθαίρετες κατασκευές 3.500 τμ στο Πολιτιστικό Κέντρο!

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 18:14

Ερώτηση θα καταθέσουν αύριο οι Ενεργοί Πολίτες, πρός τον Δήμαρχο Ηρακλείου, κ .Βασίλη Λαμπρινό, σχετικά με τις αυθαίρετες κατασκευές στο Πολιτιστικό Σ.Κ. Ηρακλείου, οι οποίες από την επίσημη ενημέρωση στο ΔΣ της ΔΕΠΤΑΗ, φτάνουν τα 3.500 τετραγωνικά!

Η ερώτηση θα έχει ως εξής:

Θέμα : Αυθαίρετες κατασκευές στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

iraklioenergoipolites

Κύριε Δήμαρχε

Σε εισήγηση που ήρθε στο Δ.Σ. της ΔΕΠΤΑΗ ο προϊστάμενος της ΔΤΥ «ενημερώνει» την διοίκηση ότι κατά την διάρκεια κατασκευής του κτιρίου «έγιναν» υπερβάσεις κάλυψης από τα προβλεπόμενα στην εκδοθείσα οικοδομική άδεια το 2005.

Οι υπερβάσεις αυτές φθάνουν στα 3.583,30 μ2. Το μέγεθος αυτό υποδηλώνει ότι οι υπερβάσεις αυτές ήταν σε γνώση των υπευθύνων του έργου και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν «τυχαίο σφάλμα».

Ο χρόνος ενημέρωσης της παράβασης (30-3-2015) απέχει χρονικά, πολύ από τις ημερομηνίες «παράβασης» των εγκεκριμένων όρων δόμησης.

Θέλουμε να ενημερωθούμε αν οι συγκεκριμένες παραβάσεις ήταν σε γνώση της διοίκησης και ποιες ήταν οι εντολές για την αντιμετώπιση τους.

Το ΔΣ της ΔΕΠΤΑΗ, θεώρησε το πρόβλημα σαν φυσιολογικό ή σαν πρόβλημα που έπρεπε να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και συνολικά οι δημότες;

Γιατί δεν ήρθε μέχρι σήμερα σαν θέμα, ενημέρωσης και απόφασης του Δημοτικού Συμβούλιου;

Τι προτίθεται να κάνει ο Δήμος στο παραπάνω θέμα;

 
πηγή : candianews
Διαβάστηκε 2665 φορές