Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 237

Οι 300 του Τσόμσκι: αλλαγή στην Ελλάδα, αλλαγή στην Ευρώπη

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 17:20

Πάνω από 300 διανοούμενοι και ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο, μεταξύ τους οι Νόαμ Τσόσκι, Τζόρτζιο Αγκάμπεν, Ταρίκ Αλί, Ετιέν Μπαλιμπάρ, Αντόνιο Νέγκρι, Σλαβόι Ζίζεκ και άλλες σημαντικές προσωπικότητας από την Αυστραλία, την Αμερική και σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρώπης, υπογράφουν και δημοσιεύουν ένα κείμενο υποστήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ελληνικό λαό με τίτλο «Αλλαγή στην Ελλάδα, αλλαγή στην Ευρώπη, Αλλαγή για όλους».

 

Το κείμενο αποτελεί ένα Μανιφέστο – κάλεσμα προς όλους τους λαούς της Ευρώπης, για συσπείρωση, αλληλεγγύη στους Έλληνες και υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά ώστε να ξεκινήσει η αλλαγή σε ολόκληρη την Ευρώπη για «έναν νέο σχέδιο με βάση την χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, τη συνεργασία και τη Δημοκρατία» και ενάντια στο «παρωχημένο πλαίσιο της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης», που τροφοδοτεί τις δυνάμεις του εθνικισμού και του δεξιού λαϊκισμού. «Συμπαραστεκόμαστε στον ελληνικό λαό, γιατί η δική τους μάχη είναι και δική μας», αναφέρεται στο κείμενο.

Ολόκληρο κείμενο για το οποίο συγκεντρώνονται υπογραφές

«Αλλαγή στην Ελλάδα, αλλαγή στην Ευρώπη, Αλλαγή για όλους

Μια δυναμική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα είναι υψίστης σημασίας για όλους όσους επιθυμούν η Ευρώπη να αλλάξει πορεία. Μια τέτοια νίκη θα αποτελέσει έκφραση του αιτήματος για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. Για την ελπίδα. Οι απειλές και η πίεση που ασκείται από τους ηγέτες της ΕΕ, της τρόικας και των χρηματοοικονομικών κύκλων με στόχο να επηρεάσουν τους Έλληνες πολίτες είναι απαράδεκτη.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του ελληνικού λαού να λάβει τις αποφάσεις του ελεύθερα. Να σταματήσει τη λιτότητα. Να πει όχι στην ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη χώρα. Να ανοίξει το δρόμο για μια πραγματική εναλλακτική λύση για την Ελλάδα με έναν κοινωνικό και δημοκρατικό προσανατολισμό.

Οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα έχουν υποταχθεί στην τρόικα, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποφασίσει να κάνουν το αντίθετο. Έχουν δημιουργήσει, σε στενή συνεργασία με τα κοινωνικά κινήματα, μια ευρεία συμμαχία της οποία η δυναμική μπορεί να του δώσει την πλειοψηφία. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί του προτείνουν την αντεπίθεση ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση, την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και των εργατικών δικαιωμάτων, τη δημιουργία ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος και τον εκδημοκρατισμό του πολιτικού συστήματος. Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταστήσει την Ελλάδα έναν αξιόπιστο παίκτη και θα αναδείξει την επιβίωση της χώρας και του λαού ως προϋπόθεση κατά την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να θέσει τη χώρα σε μια νέα πορεία, απορρίπτοντας τη διαφθορά και την κηδεμονία, επιλέγοντας αντί αυτών μια νέου τύπου ανάπτυξη προς όφελος όλων. Θα προτείνει μια ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος με στόχο τη μείωσή του, ώστε να διευκολυνθεί η οικονομική ανάπτυξη, μέσα από ένα μεγάλο δημόσιο επενδυτικό πρόγραμμα – εκτός Συμφώνου Σταθερότητας –, και επιπλέον για να δοθεί μια απάντηση στις επείγουσες κοινωνικές ανάγκες. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προτείνει ένα νέο «Ευρωπαϊκό Deal» για μια ανθρώπινη ανάπτυξη και την περιβαλλοντική μετάβαση. Σε όλη την Ευρώπη, πρέπει να σπάσουμε τη λογική που καταστρέφει τις συλλογικές κοινωνικές κατακτήσεις και τροφοδοτεί την άνοδο του εθνικισμού και του δεξιού λαϊκισμού. Χρειαζόμαστε ένα νέο σχέδιο με βάση την χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, τη συνεργασία και τη Δημοκρατία.

Σε όλη την Ευρώπη, πιστεύουμε ότι μια τέτοια αλλαγή στην Ελλάδα δεν θα επηρεάσει το μέλλον μόνο του ελληνικού λαού. Μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ξεφύγει από τη σημερινή καταστροφική κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα θα αποτελέσει το σπόρο για την αλλαγή και στην Ευρώπη. Η ρήξη με τις πολιτικές λιτότητας θα ήταν ένα μήνυμα, μια πηγή ελπίδας για όλους όσους θέλουν να αντισταθούν. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία, η κυβέρνηση του θα χρειαστεί τη στήριξη από τους λαούς της Ευρώπης για την αντιμετώπιση των πιέσεων από τις  χρηματοπιστωτικές αγορές και τις πολιτικές δυνάμεις που φοβούνται οποιαδήποτε απόκλιση από το παρωχημένο πλαίσιο της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης.

Σε όλη την κοινωνία, από τις μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις έως τις οργανώσεις και τις δομές της καθημερινότητάς μας: Δεν δεχόμαστε την πίεση που ασκείται για την χειραγώγηση του ελληνικού λαού και την παρεμπόδισή του από το να επιλέξει ελεύθερα. Εκείνοι που ασκούν σήμερα τις πιέσεις μοιράζονται την ευθύνη για τη διαιώνιση των επιβλαβών «θεραπειών σοκ» με κάθε κόστος.

Σε όλη την Ευρώπη, εμείς αντιλαμβανόμαστε τις ευθύνες μας, στηρίζοντας εκείνους που συμμετέχουν σε αγώνες, αλλάζοντας την ισορροπία της εξουσίας, διεξάγωντας τη μάχη των ιδεών και ενώνοντας όλους εκείνους που θέλουν να χτίσουν, μαζί με τον ελληνικό λαό, μια κοινωνική, περιβαλλοντική και δημοκρατική Ευρώπη. Συμπαραστεκόμαστε στον ελληνικό λαό, γιατί η δική τους μάχη είναι και δική μας».

πηγή : tvxs
http://tvxs.gr/news/kosmos/epistoli-enos-diethnoys-kinimatos-niki-syriza-niki-gia-oloys-mas

Διαβάστηκε 2699 φορές