Αντιδράσεις για το ξεπούλημα του Καρτερού- Συγκέντρωση αύριο στις 12 και υπογραφές στο διαδίκτυο

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014 16:50

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις για ξεπούλημα της παραλίας Καρτερού, μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Ήδη συγκεντρώνονται διαδικτυακά υπογραφές από εδώ. Επίσης αύριο στις 12 το μεσημέρι οργανώνεται συγκέντρωση μπροστά από το Ξενία στον Καρτερό.

Κοινή ανακοίνωση- αντίδραση εξέδωσαν οι δημοτικές παρατάξεις «Ενεργοί Πολίτες» στο δήμο του Ηρακλείου και  »Πολίτες για την κοινωνία και το περιβάλλον» στο δήμο Χερσονήσου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται :

«ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΡΟΥ;

Τη διαδικασία του ξεπουλήματος μιας από τις ομορφότερες παραλίες των Δήμων Ηρακλείου και Χερσονήσου, προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ. Η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου καλεί του Δήμους Χερσονήσου και Ηρακλείου να παραδώσουν το τουριστικό ακίνητο Καρτερού προκειμένου να ξεπουληθεί ένας ακόμα εκλεκτός για τους πολίτες και την κοινωνία δημόσιος χώρος.

Δεν θα το επιτρέψουμε! Η ακτή Καρτερού-Αμνισού-Τομπρούκ δεν πρόκειται να παραδοθεί ως λεία στα κλειστά ιδιωτικά συμφέροντα. Η ακτή, είναι και πρέπει να παραμείνει, ένας ελεύθερος χώρος θαλάσσιου μπάνιου, αναψυχής και περιπάτου. Είναι μια ακτή με πολλές μικρές τουριστικές μονάδες. Μια ακτή που στηρίζει την μικρή τουριστική επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής. Είναι χώρος αρχαιολογικού ενδιαφέροντος αφού περιλαμβάνει τον αρχαιολογικό χώρο της Αμνισού, με το Ιερό Διός Θενάτα. Περιλαμβάνει το ΞΕΝΙΑ ΜΟΤΕΛ ΚΑΡΤΕΡΟΥ, ένα νεώτερο μνημείο αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της χώρας που κτίσθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 στη βάση μελέτης του αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη.

Καλούμε τους Δήμους Ηρακλείου και Χερσονήσου –παρά τις μεγάλες ευθύνες τους για την εγκατάλειψη που παρατηρείται- να μην ανταποκριθούν σήμερα στα καλέσματα παράδοσης και εκποίησης. Να πρωτοστατήσουν ενάντια στο ξεπούλημα γης, μνημείων και ακτών. Να ηγηθούν -έστω και καθυστερημένα- μιας προσπάθειας να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ακτής, να αποκατασταθεί ο χώρος και να χωροθετηθούν χρήσεις συμβατές με την ιστορικότητα, το φυσικό περιβάλλον και τις προβλέψεις του ΣΧΟΟΑΠ της περιοχής.
Καλούμε τους πολίτες σε συγκέντρωση, αύριο Πέμπτη 12/6/2014 στις 12:00, μπροστά από το Ξενία Καρτερού, τους καλούμε με τους αγώνες τους να αποτρέψουν το ξεπούλημα και την καταστροφή του τόπου μας».

 

πηγή :candianews

http://www.candianews.gr/2014/06/11/%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1/

Διαβάστηκε 2398 φορές