Σοκ έχει προκαλέσει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης η είδηση ότι το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να θέσει σε διαθεσιμότητα 96 διοικητικούς υπαλλήλους του Ιδρύματος.

Μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου ο Πρύτανης Ευριπίδης Στεφάνου είπε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δε μπορεί να λειτουργήσει, σημείωσε ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο με την απόφασή τους για τη διαθεσιμότητα, ουσιαστικά τιμωρούν το Πανεπιστήμιο, προσθέτοντας ότι μέχρι το βράδυ θα ληφθεί απόφαση σε συνεννόηση και με τα άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Εξω από την αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος, βρίσκονταν συγκεντρωμένοι υπάλληλοι, οι οποίοι περίμεναν την απόφαση. 

Σύμφωνα με όσα ήταν γνωστά μέχρι χθες, ο υπουργός, Κ. Αρβανιτόπουλος, θα κατέθετε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης τον κατάλογο με τις 1632 θέσεις που καταργούνται και τους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα και σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, συνολικά σε διαθεσιμότητα τίθενται 1655 υπάλληλοι από όλες τις κατηγορίες ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ,ΥΕ , μόνιμοι και ΙΔΑΧ. Ανά Πανεπιστήμιο σε διαθεσιμότητα τίθενται: ΕΚΠΑ 600 διοικητικοί υπάλληλοι, ΕΜΠ 438, ΑΠΘ 240, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών 35, Πανεπιστήμιο Πατρών 153, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 40, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 53 και Πανεπιστήμιο Κρήτης 96.

Από τους παραπάνω διοικητικούς υπαλλήλους οι 1250 θα μετακινηθούν βάσει μορίων σε άλλα ΑΕΙ που παρουσιάζουν ελλείψεις.

πηγή: "Πατρίς" - cretalive