Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eπενδυτές ενδιαφέρονται ιδιαιτέρως για τη διαδικασία των πλειστηριασμών

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017 19:11

Bloomberg: Γιατί Ρώσοι και Κινέζοι επενδύουν στην ελληνική αγορά ακινήτων

Η Ελλάδα αποτελεί τεράστια επενδυτική ευκαιρία για εκείνους που θέλουν να επενδύσουν τα χρήματά τους, στην πλειοψηφία τους, Ρώσοι και Κινέζοι, επισημαίνει σε ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ το Bloomberg.

Ο Τζορτζ Κατσμάζοφ, ένας ρωσικός μεσίτης και αγοράζει ακίνητα στην Αθήνα. Ο διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας ακινήτων Tranio.com με έδρα τη Μόσχα αγόρασε ένα κτίριο στην Αθήνα και βρίσκεται στη διαδικασία απόκτησης πέντε ακόμα με σκοπό την πώληση διαμερισμάτων σε διεθνείς επενδυτές.

Για τον Τζορτζ Κατσμάζοφ, ο χώρος των πωλήσεων είναι σαφής: η αγορά ακινήτου στην Ελλάδα μπορεί να δώσει σε έναν επενδυτή τη λεγόμενη χρυσή βίζα για τη χώρα - και μαζί αποτελεί εισιτήριο για να έχει πρόσβαση σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

«Η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες που έχουν απομείνει στην Ευρώπη που δεν έχει ανακάμψει από την οικονομική κρίση του 2008», ανέφερε ο Τζορτζ Κατσμάζοφ σε συνέντευξή του. Οι τιμές στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Πολωνία και την Ουγγαρία κατευθύνονται προς τα επίπεδα πριν από την κρίση λόγω της υψηλής ρευστότητας στην Ευρώπη, υπογράμμισε.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα για επενδύσεις σε ακίνητα είναι το καλύτερο στην Ευρώπη, καθώς είναι φθηνό και ανέρχεται σε 250.000 ευρώ. Οι αποδόσεις για βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις είναι υψηλές και η δυναμική ανάπτυξης της χώρας είναι μεγάλη», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 

Σύμφωνα με τον Κατσμάζοφ, η εταιρεία στοχεύει κυρίως σε Ρώσους επενδυτές, ωστόσο, στόχος τους είναι επίσης Τούρκοι, Άραβες και Κινέζοι αγοραστές που θέλουν χρυσή βίζα για πρόσβαση στις χώρες του Σένγκεν.

«Η κοινή αντίληψη είναι ότι τα χειρότερα έχουν τελειώσει και ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να επωφεληθούν από τις χαμηλές τιμές και να επωφεληθούν από μελλοντικά κεφαλαιακά κέρδη καθώς η αγορά ανακάμπτει», δήλωσε η Κάρι Λώ, Διευθύνων Σύμβουλος της Juwai.com.

Τέλος, και οι δύο επενδυτές δήλωσαν ότι υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμούς.

«Σκοπεύουμε να συμμετέχουμε στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στην Ελλάδα και να αποκτήσουμε ακίνητα απευθείας από τις τράπεζες. Έχουμε κάποιους επενδυτές που ενδιαφέρονται ιδιαιτέρως για τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Πιστεύουν ότι θα τους προσφέρει ευκαιρίες για να επενδύσουν στις χαμηλότερες τιμές», καταλήγουν. 

Πηγή : koutipandoras.gr

Διαβάστηκε 1152 φορές