Νερό χωρίς άδεια από τον Αποσελέμη σε Ηράκλειο, Χερσόνησο και Άγιο Νικόλαο! (

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 09:48

Χωρίς τις απαραίτητες άδειες - που προκύπτουν όχι μόνο από νομική υποχρέωση αλλά και ουσιαστική, που σχετίζεται με τα θέματα της δημόσιας υγείας- πωλείται το νερό του Αποσελέμη στους τρεις μεγάλους δήμους της περιοχής, και κατά φαινόμενα της Κρήτης, ειδικά την τουριστική περίοδο! Εξίσου όμως σοβαρό είναι το γεγονός ότι το διυλιστήριο του φράγματος δεν έχει ακόμα την άδεια λειτουργίας!

Έτσι, το νερό που φτάνει, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, στους δήμος Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου, πωλείται χωρίς άδεια και χωρίς τις κατά τη νομοθεσία προϋποθέσεις, για το ύψιστο αγαθό της δημόσιας υγείας!

Κι όχι μόνο αυτό, καθώς το νερό πωλείται στους δυο τελευταίους δήμους χωρίς να έχει γίνει καν σύμβαση των δημοτικών επιχειρήσεων με το ΟΑΚ, ενώ με τη ΔΕΥΑΗ έγινε μόλις πρόσφατα.

Όλα αυτά, συν το γεγονός ότι σε μερικές ημέρες λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων στη μονάδα του Αποσελέμη, διαμορφώνουν μια εικόνα που δε μοιάζει ιδανική, για τη διαχείριση ενός τόσο σημαντικού θέματος, ενώ είναι και άμεσος ο κίνδυνος να σταματήσει η λειτουργία του φράγματος τις επόμενες εβδομάδες, αν δεν διασφαλιστεί η συνέχεια της εργασιακής σχέσης εκείνων που στελεχώνουν τη μονάδα...

Το διυλιστήριο είναι μια σημαντική βιομηχανική μονάδα, για την οποία οι αδειοδοτήσεις αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για τη διαφύλαξη της ασφάλειας και της ποιότητας του νερού που προορίζεται για ύδρευση των 3 σημαντικότερων και πολυπληθέστερων Δήμων της Κρήτης (για το Ηράκλειο το μέγεθος είναι προφανές, ενώ για τους Δήμους Χερσονήσου και Αγ. Νικολάου αυτό ισχύει κατά την Τουριστική Περίοδο). Είναι βεβαίως προ-απαιτούμενη η πλήρης και μόνιμη στελέχωση της μονάδας λειτουργίας - συντήρησης, όπως και η με απόλυτο τρόπο προσκόλληση και εφαρμογή των διαδικασιών και των πρωτοκόλλων λειτουργίας, ποιοτικού ελέγχου, ανάλυσης και διασφάλισης της μη μόλυνσης του νερού από επικίνδυνες χημικές και καρκινογόνες χημικές ουσίες (όπως εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, λιπάσματα και κατσίγαρο).

Πώληση νερού χωρίς άδεια και συμβάσεις

Το θέμα μάλιστα της πώλησης του νερού χωρίς συμβάσεις παραδέχεται ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ, σε επιστολή του προς την αρμόδια διεύθυνση Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων, με την οποία ασκεί έντονη κριτική στα υπηρεσιακά στελέχη τόσο για το θέμα των συμβάσεων των εργαζομένων, όσο και της προχειρότητας στις συναλλαγές.

Βεβαίως οι συμβάσεις δεν μπορεί να υπάρξουν καθώς δεν υπάρχουν οι άδειες για την πώληση. Και άδειες για πώληση δεν υπάρχουν καθώς δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας του διυλιστηρίου...

Τα θέματα αυτά θα τεθούν την ερχόμενη Τρίτη σε συνάντηση των διευθυντών του ΟΑΚ και την Πέμπτη στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού.

 

Πηγή:

Διαβάστηκε 1220 φορές