Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου σε χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να αποστείλει ψήφισμα συμπαράστασης ενάντια στην στρατιωτική επίθεση στη Συρία καταγγέλλοντας την στρατιωτική προετοιμασία των Κυβερνήσεων των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Τουρκίας και των εμίρηδων του Περσικού Κόλπου για εισβολή στη Συρία.

«Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Συρία είναι εμπόδιο στα σχέδια των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για τη Νέα μέση Ανατολή δηλαδή τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής, ειδικά σήμερα στο φόντο της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.

Η στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας απειλεί να «πνίξει στο αίμα» τους λαούς της Μέσης Ανατολής και συνολικά της Ανατολικής Μεσογείου.

Είμαστε ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στη συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτόν. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη και το λαό της Συρίας.» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου.

Στην συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται:

"Απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση

Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.

Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή. Να μην διατεθούν στους ιμπεριαλιστές οι στρατιωτικές υποδομές που βρίσκονται στη χώρα μας ( όπως το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Καλαμάτας και Καστελίου ).

Να μην συμμετέχουν οι Ελληνικές Στρατιωτικές δυνάμεις στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία στο Ισραήλ."

 

πηγή: cretalive