Πανηγυρικές οι πρώτες δηλώσεις των Ιταλών για την απόκτηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 10:04

Σε πανηγυρικούς τόνους κινήθηκε σε ανακοίνωση της η νέα ιδιοκτήτρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, FS Italiane. Όπως σημειώνεται στην πρώτη αυτή επίσημη κίνηση, "το σημερινό κλείσιμο (της διαδικασίας εξαγοράς των μετοχών) είναι ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την διεθνή ανάπτυξη της FS Group όπως αναμενόταν από το business plan 2017-2026.

H αγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είναι μία ευκαιρία για ανάπτυξη και εξέλιξη για τους Ελληνικούς Σιδηρόδρομους οι οποίοι από τώρα μπορούν να εμπιστεύονται το know-how και την εμπειρία της FS Italiane Group" είπε εμφατικά ο Διευθύνων Σύμβουλος Renato Mazzoncini Διευθύνων Σύμβουλος του Ιταλικού Ομίλου και συνέχισε "Εξελισσόμαστε σε ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό παίκτη μεταφορών και είμαστε ήδη ένας από τους εξέχοντες operators στο σιδηρόδρομο, Επιβατικό και Εμπορευματικό, όπως επίσης και στις κατά τόπους δημόσιες μεταφορές. Είμαστε πρώτοι σε Ιταλία και Ελλάδα, δεύτεροι στη Γερμανία, ενώ λειτουργούμε με θυγατρικές στην Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία και Ολλανδία.

Οι διεθνείς δραστηριότητες του ομίλου πλέον αποτελούν περίπου το 15% των εσόδων, νούμερο που ανεβαίνει στο 17% αν ληφθεί υπόψη σε ετήσια βάση. Στόχος μας είναι να δούμε τα διεθνή έσοδα να αυξηθούν από 1 δισ.ευρώ σε 4 δισ.ευρώ το 2026.

Στα στοιχεία που δίνει η FS Italiane σημειώνει ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2016 μετέφερε 15,6εκατ.επιβάτες εκ των οποίων 10,1εκατ.στον Προαστιακό και 5,5εκατ. στο υπεραστικό δίκτυο. Επίσης μετέφερε 1,1 εκατ.τόνους αγαθών, με συνολικά έσοδα 120εκατ.ευρώ και κέρδη 3,3εκατ.ευρώ. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σήμερα διαθέτει 672 υπαλλήλους, περίπου 1.160 μηχανές και τρένα με ενοικίαση και λειτουργεί περίπου 350 τρένα ημερησίως.

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Μετά την ολοκλήρωση της πώλησης και μεταβίβασης του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. στην Ferrovie Dello Stato Italiane (FSI), πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των Μετόχων την 14.09.2017 και αποφάσισε τον ορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ A.E. το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

Πρόεδρος : Orazio Iacono, Στέλεχος της FSI
Διευθύνων Σύμβουλος : Καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης
Μέλη :
Duilia Melito, Στέλεχος της FSI
Ester Marconi, Στέλεχος της FSI
Ilaria – Anna De Dominicis, Στέλεχος της FSI
Ευάγγελος Παναγιωτουνάκος, Δικηγόρος
Κωνσταντίνα Θεοφανίδου, Δικηγόρος
Βασίλειος Ζαβογιάννης, Εκπρόσωπος εργαζομένων

Πηγή: http://www.ypodomes.com/index.php/metafores/treno/item/42696-panigyrikes-oi-protes-diloseis-ton-italon-gia-tin-apoktisi-tis-trainose

Διαβάστηκε 300 φορές