Σε κλίμα έντασης η εκδήλωση ενημέρωσης για το αεροδρόμιο Καστελλίου

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 12:54

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και με σοβαρές αντιδράσεις ήδη από την έναρξή της πραγματοποιείται στο Καστέλλι η ημερίδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδος για την ενημέρωση των κατοίκων σε σχέση με το έργο του νέου αεροδρομίου. 

Τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών και της μελετητικής ομάδας κ.κ. Καρνέσης και Παπαγρηγορίου μίλησαν εισαγωγικά για την αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, χωρίς όμως να πείθουν τους παρευρισκόμενους κατοίκους.

Μετά τις εισαγωγικές παρουσιάσεις ξεκίνησε η διαδικασία του πλήθους των ερωτήσεων από τους κατοίκους για επιμέρους θέματα, όπως η διαδικασία των απαλλοτριώσεων, η τροφοδοσία του αεροδρομίου, η αποψίλωση των 200.000 ελαιόδεντρων της περιοχής κ.τ.λ.

Οι κάτοικοι μιλούν για προσχηματική εκδήλωση ενημέρωσης καθώς γίνεται κατόπιν εορτής και μετά τη δημοπράτηση του έργου, ενώ αρνητική για την κατασκευή του ήταν και η τοποθέτηση της εκπρόσωπο του τοπικού παραρτήματος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων τονίζοντας το πλήθος των αρχαιολογικών θησαυρών της περιοχής που θα καταστραφούν.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ / ΜΑΡΙΟΣ ΔΙΟΝΕΛΛΗΣ

Πηγή: http://www.efsyn.gr/arthro/se-klima-entasis-i-ekdilosi-enimerosis-gia-aerodromio-kastellioy

Διαβάστηκε 1641 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 12:59