Νέα σενάρια για την πρώην βάση Γουρνών

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 06:29

Νέα κινητικότητα παρατηρείται για την εκποίηση της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζει νέο διαγωνισμό για εκμίσθωση δύο εκτάσεων 316 και 30 στρεμμάτων με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών. Στην πρώτη προκήρυξη είχαν υπάρξει σοβαρές αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής.

Συγκεκριμένα το 2014 είχαν αντιδράσει οι τοπικοί φορείς, μαζί με τον Δήμο Χερσονήσου ζητώντας να μην παρακαμφθεί το εγκεκριμένο Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) του πρώην Δήμου Γουβών, με βάση το οποίο η περιοχή ορίζεται ως «πολιτιστικός-παιδαγωγικός πνεύμονας υπερτοπικής σημασίας, με αντίστοιχα συμβατές χρήσεις, ενώ η συνολική δομημένη επιφάνεια δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 40% της έκτασης, ώστε να διασφαλιστούν κοινόχρηστοι και ελεύθεροι χώροι πρασίνου σε ποσοστό 60%».

Σύμφωβνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών τώρα πλέον στόχος είναι η υλοποίηση τουριστικού πρότζεκτ στην περιοχή στα πρότυπα του έργου που έχει εγκριθεί για την έκταση της Μονής Τοπλού στο Κάβο Σίδερο.  Συγκεκριμένα σχεδιάζεται η διαμόρφωση νέου ΕΣΧΑΔΑ, με πρόβλεψη ανέγερσης δύο πολυτελών ξενοδοχείων και η δημιουργία 60-80 τουριστικών κατοικιών αλλά και ξενοδοχειακής μαρίνας (τύπου τουριστικού καταφυγίου).

πηγή : Η εφημερίδα των συντακτών
http://www.efsyn.gr/arthro/nea-senaria-gia-tin-proin-vasi-goyrnon

Διαβάστηκε 2505 φορές