Εκτύπωση αυτής της σελίδας

* Δελτίο Τύπου ΑΜΑΚ για την ανάληψη της προεδρίας του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 20:31

 

 

 

 

Ηράκλειο Τρίτη 8/5/2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δέκα οκτώ χρόνια μετά την ίδρυση της παράταξης Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης (ΑΜΑΚ), χρόνια συνεχούς και αγωνιστικής παρουσίας στα δρώμενα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, η ΑΜΑΚ με την εκλογή της συναδέλφου Ειρήνης Βρέντζου στο αξίωμα της Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής, αναλαμβάνει την αυξημένη ευθύνη της διοίκησης του Τμήματος.

 

Ευθύνη, που της εμπιστεύτηκαν οι μηχανικοί της Ανατολικής Κρήτης, σε  επανειλημμένες εκλογικές αναμετρήσεις, στις οποίες η ΑΜΑΚ, μια αυτόνομη κομματικά παράταξη, αναδείχτηκε πρώτη δύναμη, με εξαιρετικά ποσοστά , και μετά από την εκτίμηση που χαίρει ανάμεσα στους συναδέλφους όλων των χώρων, επειδή αποδεικνύει στην πράξη ότι λειτουργεί, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς εξαρτήσεις.

 

Στην σημερινή συγκυρία, όπου η κοινωνία εκβιάζεται να συμβιβαστεί με την απορρύθμιση στις εργασιακές σχέσεις, στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό, όπου τα προβλήματα των μηχανικών, ιδιαίτερα των νέων, είναι τεράστια τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα και η ανεργία και η μετανάστευση είναι μια πραγματικότητα, η ΑΜΑΚ με αυξημένη θεσμική ευθύνη θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μηχανικών στο ΤΕΕ/ΤΑΚ. 

 

Άποψη μας είναι  ότι:

 

  1. την κρίση μπορεί να την ανατρέψει μόνο μια άλλου τύπου ανάπτυξη, που θα βασίζεται στη φυσιογνωμία και τις δυνάμεις της περιφέρειας, δίνοντας δουλειά και φέρνοντας πρόοδο,

  2. το ΤΕΕ μπορεί και πρέπει να σταθεί δίπλα στο μηχανικό, την καθημερινότητα του, τις ανησυχίες του, τα όνειρά του,

  3. το ΤΕΕ μπορεί να ανακτήσει το κύρος του αν μετατραπεί από σύμβουλος της κυβέρνησης σε σύμβουλο της κοινωνίας,

  4. η ανασυγκρότηση του ΤΕΕ και η δημοκρατική και συμμετοχική λειτουργία του αποτελεί το πρώτο και αναγκαίο βήμα.

    Ο νέος θεσμικός ρόλος που αναλαμβάνουμε, αγωνιζόμαστε να είναι χρήσιμος για την μεγάλη πλειοψηφία των μηχανικών, αλλά και την τοπική κοινωνία. Όλοι μαζί, συλλογικά, θα διεκδικήσουμε δουλειά κι αξιοπρέπεια, σ’ ένα καλύτερο κόσμο.

    www.amak.gr

 

Διαβάστηκε 2516 φορές