*Ανακοίνωση για τη συγκρότηση των οργάνων στο ΤΕΕ/ΤΑΚ

Γράφτηκε από τον  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 19:14

   Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΑΚ για τη συγκρότηση των οργάνων διοίκησης του τμήματος.

   Η παράταξή μας, οι Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης (ΑΜΑΚ), που για δεύτερη συνεχόμενη τριετία αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές, συνεργάστηκε με την Αγωνιστική Προοδευτική Συνεργασία Μηχανικών (Α.ΠΡΟ.ΣΥ.ΜΗ) για την εκλογή των συναδέλφων που θα ηγηθούν από θέση ευθύνης στα όργανα του ΤΕΕ/ΤΑΚ για την επόμενη περίοδο.

   Η ΑΜΑΚ, με πολύ προβληματισμό και μετά από ουσιαστικό διάλογο, και θέλοντας να εκφράσει τη βούληση των συναδέλφων, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα, -που της έδωσε μεν σημαντική πρωτιά, αλλά όχι και την αυτοδυναμία-, επέλεξε την ευθύνη της συμμετοχής στη διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΑΚ. Οι μηχανικοί που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές, απαιτούν από την παράταξή μας να αναλάβει ευθύνη και ενεργό ρόλο στη διοίκηση του επιμελητηρίου, για να προωθήσει σθεναρά τις θέσεις της.

  Εντείνουμε λοιπόν -και από θέση ευθύνης πια- τις προσπάθειές μας για ένα ΤΕΕ για τους μηχανικούς, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς εκπτώσεις.Η ΑΜΑΚ διατηρεί πάντα στο ακέραιο αυτή την ουσιαστική δέσμευσή της, όπως εξ άλλου τόσα χρόνια - από το 2000 που δημιουργήθηκε- έχει αποδείξει στην πράξη, με κύριο χαρακτηριστικό την αυτονομία της.

    Στόχος μας είναι – και θα καταβάλουμε ως ΑΜΑΚ κάθε δυνατή προσπάθεια γι’ αυτό-, η θητεία αυτή, με την συγκεκριμένη συνεργασία, να αποβεί προς όφελος των μηχανικών και του τόπου μας, ειδικά τώρα σε μια εποχή δύσκολη, όπου οι απαιτήσεις είναι πολλές και οι απαντήσεις δεν είναι δεδομένες. Τις αναγκαίες απαντήσεις όμως, τόσο στα προβλήματα των μηχανικών όσο και στα προβλήματα της κοινωνίας, θα τις αναζητήσουμε και προωθήσουμε με βάση -όπως πάντα- τα επιχειρήματα, επιδιώκοντας το διάλογο και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη  συμμετοχή των συναδέλφων.

Το αποτέλεσμα θα κρίνεται συνεχώς, στους αγώνες, στα γραφεία, στα εργοτάξια, στη δουλειά αλλά και την ανεργία των συναδέλφων μηχανικών.

 

…λίγα λόγια για το χρονικό της διαδρομής μέχρι αυτή τη συνεργασία:

   Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στο ΤΕΕ της 20 Νοεμβρίου 2016, αναλάβαμε την πρωτοβουλία ως πλειοψηφούσα παράταξη και καλέσαμε όλες τις άλλες παρατάξεις σε συνεργασία, για την εκλογή των οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΑΚ. Συγκεκριμένα, προτείναμε σε όλες τις παρατάξεις να αναλάβουν θέση ευθύνης στα όργανα του Τμήματος αναλογικά με το αποτέλεσμα των εκλογών και να σχηματιστεί και το Προεδρείο της Διοικούσας Επιτροπής αναλογικά, με Πρόεδρο από την ΑΜΑΚ ως πρώτη παράταξη και κάλυψη των θέσεων του Αντιπροέδρου και του Γεν. Γραμματέα από τη ΔΚΜ και την Α.ΠΡΟ.ΣΥ.ΜΗ.

   Δυστυχώς η πρότασή μας αυτή απορρίφθηκε κατευθείαν από τη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ) και τη Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών. Οι εκπρόσωποι της ΔΚΜ κρατώντας αλαζονική στάση, απάντησαν ότι θεωρούν πως αυτοί είναι οι νικητές των εκλογών (!)  και επομένως δεν δέχονται την πρότασή μας για αναλογικό προεδρείο. Οι εκπρόσωποι της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ δήλωσαν ότι δεν θέλουν συνεργασία με καμία άλλη παράταξη. Η Δημοκρατική Ένωση Μηχανικών (ΔΕΜ) –Κασαπάκης, δεν πήρε ουσιαστικά θέση.

Στη συνέχεια και αφού είχε ναυαγήσει - χωρίς καμία ευθύνη της παράταξής μας - η συνεργασία όλων των παρατάξεων για αναλογική εκπροσώπηση,  προχωρήσαμε ως ΑΜΑΚ σε συμφωνία με την Α.ΠΡΟ.ΣΥ.ΜΗ. για τη συγκρότηση των οργάνων του ΤΕΕ/ΤΑΚ και συνεργασία στη διοίκηση του Τμήματος.

Οι εκπρόσωποι της Α.ΠΡΟ.ΣΥ.ΜΗ., σε αντίθεση με την αλαζονική στάση της ΔΚΜ, έδειξαν ειλικρινή διάθεση συνεργασίας, και αναγνώρισαν και εμπράκτως την πρωτιά της παράταξής μας, κάτι που αποτυπώνεται και στη συμφωνία που έγινε.

 

Η συγκρότηση των οργάνων στο ΤΕΕ/ΤΑΚ

Εκλέχθηκαν:

Αντιπροσωπεία ΤΕΕ/ΤΑΚ:

Πρόεδρος:             Μπάμπης Κουτρούλης (ΑΜΑΚ)

Αντιπρόεδρος:      Νίκος Ορφανός (ΑΜΑΚ) **

Γεν. Γραμματέας: Γιάννης Σχινάς (Α.ΠΡΟ.ΣΥ.ΜΗ)

 

Διοικούσα Επιτροπή ΤΕΕ/ΤΑΚ:

Πρόεδρος:             Γιάννης Χαρωνίτης (Α.ΠΡΟ.ΣΥ.ΜΗ.) **

                             (θα τον διαδεχθεί η Ειρήνη Βρέντζου - ΑΜΑΚ)

 

Αντιπρόεδρος:      Κώστας Μπάκιντας (ΑΜΑΚ) **

 

Γεν. Γραμματέας: Ειρήνη Βρέντζου (ΑΜΑΚ) **

 

Μέλη  Δ.Ε.:           Περουλιού - Σεργάκη Ίρις  (ΑΜΑΚ)

                              Βασιλείου Μιχάλης (ΑΜΑΚ)

                              Ρομπογιαννάκης Δημήτρης (Α.ΠΡΟ.ΣΥ.ΜΗ.)

                              Γολοβάνης Μιχάλης (ΔΚΜ)

                              Κουμπενάκης Αντώνης (ΔΚΜ)

                              Μαράκη Φανή (ΔΚΜ)

 

 ** Συμφωνήθηκε, και τον Απρίλιο του 2018, θα γίνει εναλλαγή των θέσεων του προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής και του αντιπροέδρου της Αντιπροσωπείας του τμήματος μεταξύ των δύο παρατάξεων.

 

Ευχόμαστε καλή θητεία!

 



Διαβάστηκε 2891 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 19:52