Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 237

* ΑΜΑΚ: Συνυπογράφουμε το ψήφισμα για τους 12 φοιτητές που διώκονται

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016 20:18

 

Οι Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης (ΑΜΑΚ) στεκόμαστε στο πλευρό των διωκόμενων φοιτητών του Φυσικού. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα για Δημοκρατία και Αξιοπρέπεια και απαιτούμε την οριστική αθώωσή τους. Συνυπογράφουμε το παρακάτω ψήφισμα:

 

 

 

 

 

Κάτω τα χέρια από τις δημοκρατικές ελευθερίες!

 

 

 

Στις 10 Μάρτη έχει προγραμματιστεί η εξ' αναβολής δίκη των 12 φοιτητών του Φυσικού που διώκονται από τους καθηγητές τους από το φθινόπωρο του 2011. Οι φοιτητές καταδικάστηκαν πριν δύο χρόνια στο πειθαρχικό συμβούλιο του πανεπιστημίου, που συνεδρίασε κρυφά καταπατώντας κάθε ακαδημαϊκό κανονισμό, χάνοντας οι περισσότεροι ένα εξάμηνο από τις σπουδές τους.

 

 

 

Είναι τέτοιο το μένος και η εκδικητικότητα των καθηγητών που οι φοιτητές τώρα σέρνονται στα ποινικά δικαστήρια από τους ίδιους τους δασκάλους τους με κατηγορίες όπως παράνομη κατακράτηση και απόπειρα παράνομης βίας. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο από την εποχή της χούντας των συνταγματαρχών!!

 

 

 

Ποιό ήταν το τρομερό “έγκλημα” των 12; Το φθινόπωρο του 2011 ξεσηκώθηκαν μαζί με το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας ενάντια στον μνημονιακό νόμο-έκτρωμα της τότε υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου. Αν και το νομοθέτημα είχε συναντήσει την δίκαιη αντίδραση τόσο των φοιτητών όσο και του συνόλου των διδασκόντων οι καθηγητές του Φυσικού διαφοροποιήθηκαν εξαρχής με αρθρογραφία στον  τύπο: το μνημόνιο αφορά μία σειρά αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, τα ΑΕΙ οφείλουν να εξυγιανθούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, οι διαδηλώσεις ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα δεν έχουν κανένα νόημα.

 

 

 

Έτσι, άρχισε ένα σίριαλ εκδικητικότητας που φτάνει μέχρι σήμερα. Μετά την κινητοποίηση του φοιτητικού συλλόγου για την εξεταστική (που είχε δοθεί σε όλες τις υπόλοιπες σχολές), οι καθηγητές ξεσπούν σε ένα όργιο παραδειγματισμού και τρομοκρατίας. Διαπόμπευση των φοιτητών, ονόματα στην ασφάλεια, συγκρότηση πειθαρχικού συμβουλίου (με βάση τον τότε ολόφρεσκο νόμο!), απομάκρυνση τους από τα αμφιθέατρα στις διαλέξεις, κυκλοφορία ψευδών κατηγοριών, κανιβαλισμός και στοχοποίηση με τον πιο άδικο τρόπο 12 νέων επιστημόνων που εντελώς συμπτωματικά ήταν όλοι εκλεγμένοι εκπρόσωποι και συνδικαλιστές την περίοδο αυτή. Μιλάμε για πραγματικούς “επιστήμονες” στον εκφοβισμό και τις πολιτικές διώξεις...

 

 

 

Ο αγώνας των 12, είναι αγώνας όλων μας!

 

           

 

Η υπόθεση των 12 δεν είναι “ποινική” αλλά ξεκάθαρα πολιτική. Δεν δικάζονται μονάχα 12 φοιτητές. Στις 10 Μάρτη δικάζονται η ίδια η Δημοκρατία και οι συνταγματικά κατοχυρωμένα συνδικαλιστικές ελευθερίες. Δικάζονται, επίσης, οι αγώνες των νέων για μία καλύτερη ζωή με παιδεία, υγεία και αξιοπρέπεια.

 

Είναι υπόθεση  ποινικοποίησης ενός δίκαιου αγώνα και προσπάθεια καταπάτησης στοιχειδών συνδικαλιστικών ελευθεριών. Οι ακαδημαϊκές ελευθερίες φιμώνονται αφού θα διώκεται ποινικά όποιος ξεσηκώνεται, λέει τη γνώμη του, παλεύει για το δίκιο του μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Στη θέση των 12 θα μπορούσε να βρίσκεται κάθε νέος που αγωνίζεται για να ζήσει στη χώρα του με αξιοπρέπεια αλλά και κάθε δημοκράτης πολίτης που παλεύει για το δίκιο του.

 

 

 

Να νικήσει η δημοκρατία!

 

 

 

Στα πολιτικά δικαστήρια που στήνονται και που θυμίζουν την μαύρη εποχή της επταετίας απαντάμε: η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

 

Καταγγέλουμε απερίφραστα την εκτροπή που συντελείται εδώ και χρόνια στο πανεπιστήμιο Κρήτης και δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στους φοιτητές που διώκονται, απαιτώντας την οριστική αθώωση τους.

 

Καλούμε την κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καταδικάσουν τις διώξεις για φρονηματικούς λόγους και να απομονώσουν την τρομοκρατία και τον πολιτικό τραμπουκισμό μέσα στους ακαδημαϊκούς χώρους.

 

Καλούμε κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη της χώρας να σταθεί στο πλευρό των 12 φοιτητών. Καλούμε τους πνευματικούς ανθρώπους, διαννοούμενους, καλλιτέχνες και ακαδημαϊκούς να συνταχθούν σε ένα πλατύ δημοκρατικό κίνημα που θα αξιώσει την αθώωση των φοιτητών.

 

Καλούμε φορείς, συλλόγους, σωματεία, κινήσεις πολιτών και την αγωνιζόμενη κοινωνία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να σταθούν στον αγώνα μας για Δημοκρατία.

 

 

 

Διαβάστηκε 3062 φορές