Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 237

* Καταγγελία ΑΜΑΚ προς την ''Α'' για τις μέχρι τώρα ενέργειες τις Διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΑΚ ενόψει του ασφαλιστικού.

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2016 19:22

 

Σε συνέχεια του υπομνήματος – καταγγελίας που καταθέσαμε στις 16-01 στη Δ.Ε. και ενημερώσαμε την Αντιπροσωπεία κατά τη συνεδρίασή της στις 27 Ιανουαρίου και που αφορά την στάση της Διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΑΚ κατά τις διεργασίες της Παντεχνικής Συνέλευσης :

 

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/1167-ypomnima-kataggelia-tis-amak-pros-ti-d-e-gia-tin-pantexniki-synelefsi

Καταθέσαμε το ακόλουθο υπόμνημα – καταγγελία κατά τη συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας στις 02 Φεβρουαρίου 2016:

 

 

 

 

 

 

 

 

Υπόμνημα – Καταγγελία  ΑΜΑΚ προς την Αντιπροσωπεία ''Α'' κατά την έκτακτή της συνεδρίαση  με θέμα το Ασφαλιστικό,  στις 02 Φεβρουαρίου 2016 

 

 

 

Θέμα:  «Ενημέρωση»  της ‘’Α’’ για τις μέχρι τώρα ενέργειες τις Διοίκησης  του ΤΕΕ/ΤΑΚ ενόψει του ασφαλιστικού.

 

 

 

Κατά τη συνεδρίαση της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ στη Σητεία στις 16 Ιανουαρίου 2016, τα μέλη της ΑΜΑΚ στη Δ.Ε. , ενόψει του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό , καταθέσαμε προς ψήφιση την απόφαση που είχε παρθεί από το ΤΕΕ, την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και τους συνδικαλιστικούς, επιστημονικούς, εργοληπτικούς και μελετητικούς φορείς των μηχανικών στην Αθήνα στις 12- 01-2016. Η απόφαση αυτή ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Δ.Ε. :

 

 

 

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/1169-me-protasi-amak-apofasi-tis-d-e-gia-to-asfalistiko-nomosxedio

 

 

 

Στις 18-01 τα μέλη της Δ.Ε. λαμβάνουμε το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα : ‘’ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΑΚ: 

 

 

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ι. ΧΑΡΩΝΙΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ 17/01/2016 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ' ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ. 

 

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΑΣ, ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 19/01/2016 ΩΡΑ 10.00πμ, ΩΣΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΕΑ (ΚΑΙ ΩΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ), ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/01/2016 ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ - ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.’’

 

 

 

 

 

 

 

Στις 19-01 , σε απάντηση του παραπάνω μηνύματος αποστέλλουμε ηλεκτρονικά αίτημα  για άμεση σύγκλιση  της Δ.Ε. και ένταξη του θέματος ‘’Ασφαλιστικό νομοσχέδιο, δράσεις, συντονισμός’’ στην ημερήσια διάταξη. Το αίτημα μας συνοδεύεται από γραπτή εισήγηση όπου καταγράφονται οι απόψεις μας. Μεταξύ άλλων αναφέρουμε: ‘’ …. Με βάση τα παραπάνω  θεωρούμε ότι πρέπει να σταλεί κοινό κείμενο -κάλεσμα στους συναδέλφους σε συνεννόηση με τους συλλόγους των μηχανικών  και να δρομολογηθούν άμεσα οι ενέργειες που περιγράφονται παραπάνω ..‘’ :

 

 

 

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/1170-aitima-amak-gia-amesi-sygklisi-tis-d-e-gia-to-asfalistiko

 

 

 

 

 

 

 

Στις 19-01 καταθέτουμε αίτημα για σύγκλιση έκτακτης Αντιπροσωπείας με θέμα "Ασφαλιστικό νομοσχέδιο, δράσεις, συντονισμός'' και παίρνουμε αρ. πρωτ. από το ΤΕΕ/ΤΑΚ 203/19-01-2016:                                  

 

 

 

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/1171-amak-aitima-gia-sygklisi-ektaktis-antiprosopeias-me-thema-to-asfalistiko

 

 

 

Το αίτημα κατατίθεται από τα μέλη της ΑΜΑΚ στην Αντιπροσωπεία που είναι περισσότερα από το 1/5 των μελών της ΄΄Α΄΄ , σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο.

 

 

 

 

 

Στις 19-01 λαμβάνουμε μήνυμα με συνημμένο αίτημα του προέδρου της Δ.Ε. για σύγκλιση έκτακτης ΄΄Α’’ . Το αίτημα παίρνει αρ. πρωτ. από το ΤΕΕ/ΤΑΚ 201/19-01-16. Η εισήγηση που το συνοδεύει είναι το ‘’ΨΗΦΙΣΜΑ (ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΕΕΤΑΚ, ΟΕΕΤΑΚ, _ΣΗ, ΙΣΗ, ΟΣΗ, ΦΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ) που είχε σταλεί για έγκριση δια περιφοράς.

 

 

 

 

 

 

 

Στις 19-01 και με αρ. πρωτ. 200/19-01 αποστέλλεται πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση της Δ.Ε. για την Τετάρτη 20-01 . Στα μέλη της Δ.Ε. συμπεριλαμβάνονται οι Χαρά Τριαματάκη και Νικήτας Μαυράκης στην θέση των Λυδάκη Μαρία και Μιχάλη Γολοβάνη.

 

 

 

 

 

Στις 21-01 αποστέλλεται σε μήνυμα προς όλους τους συναδέλφους το παραπάνω ψήφισμα των προέδρων (με την προσθήκη της Πρόεδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Κρήτης ) με την εξής αναφορά : ΄΄ Συνάδελφοι σας προωθούμε το ψήφισμα των επιστημονικών φορέων του Ηρακλείου, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΑΚ (Μειοψήφησαν τα μέλη της παράταξης «ΑΜΑΚ»). ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΕ/ΤΑΚ’’.

 

 

 

 

 

 

 

Στις 20-01 και με αρ. πρωτ.223/20-01 συντάσσεται πρόσκληση για σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης προς τα μέλη της ΄΄Α’’ η οποία αναφέρει: ‘’ Συνάδελφοι,

 

 

 

Ύστερα από την με ημερομηνία 20/1/2016 παραίτηση του Προέδρου και Αντιπροέδρου της Αντιπροσωπείας του Τμήματος μας και την από 18/1/2016 παραίτηση του Αντιπροέδρου της Δ.Ε. του Τμήματος μας, σας καλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του Τμήματος, την 27η Ιανουαρίου 2016, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 19.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος, Στην οδό Πρεβελάκη και Γρεβενών στο Ηράκλειο, με τα παρακάτω έκτακτα θέματα:

 

 

 

1. Εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου της Αντιπροσωπείας του Τμήματος.

 

 

 

2. Εκλογή του Αντιπροέδρου της Δ..Ε. του Τμήματος.

 

 

 

3. «Εξελίξεις στο Ασφαλιστικό Ν/Σ και συντονισμός δράσεων με το Κεντρικό ΤΕΕ και τα υπόλοιπα Περιφερειακά Τμήματα.»

 

 

 

Η συνεδρίαση αυτή απαιτεί απαρτία των 2/3 σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 2 του Ν. 1486/1984 και παρόντα μέλη 36. ‘’.

 

 

 

 

 

 

 

Στις 27-01 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ''Α'' διαβάσαμε προς τα μέλη και καταθέσαμε στο προεδρείο Υπόμνημα για τις εκλογές ανάδειξης μελών στο προεδρείο της ''Α'' και της Δ.Ε. μετά από παραιτήσεις μελών τους:http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/1174-amak-ypomnima-gia-tis-ekloges-anadeiksis-melon-sto-proedreio-tis-a-kai-tis-d-e-meta-apo-paraitiseis-melon-tous,

 

 

 

ενώ αμέσως μετά ενημερώσαμε τους συναδέλφους:

 

 

 

http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/1175-amak-enimerosi-gia-tis-ekloges-gia-anadeiksi-melon-sto-proedreio-tis-a-kai-tis-d-e-alla-kai-gia-to-asfalistiko.

 

 

 

 

 

 

 

Από τα παραπάνω προκύπτουν τα εξής:

 

 

 

 

 

 

 

  1. Ενώ υπήρχε ομόφωνη απόφαση της Δ.Ε. κατά τη συνεδρίαση στη Σητεία , γιατί δεν στάλθηκε σαν κάλεσμα προς τους συναδέλφους ;

  2. Γιατί, ένα κείμενο (το ψήφισμα των προέδρων) που :

 

 

 

  • συντάχτηκε ερήμην της Δ.Ε.,

  • στάλθηκε δια περιφοράς, άρα απαιτούσε ομόφωνη απόφαση,

  • είναι αμφίβολο το από ποιους ψηφίστηκε με βάση τις παραιτήσεις των μελών της ΔΚΜ από τη Δ.Ε.,

    στέλνεται σε όλους τους συναδέλφους τονίζοντας ψευδώς ότι δεν ψηφίστηκε από την ΑΜΑΚ;

 

 

 

  1. Η πρόσκληση για σύγκλιση της ‘’Α’’ γιατί αγνόησε το μόνο σύμφωνο με το θεσμικό πλαίσιο αίτημα αυτό της ΑΜΑΚ;

  2. Με ποιο θεσμικό πλαίσιο εμφανίζονται ως μέλη της Δ.Ε. τα μέλη της ΔΚΜ που αντικατέστησαν τα παραιτηθέντα ;

 

 

 

 

 

 

 

Ενώ αναρωτιόμαστε:

 

 

 

  1. Ενώ όλοι οι μηχανικοί είναι σε αναβρασμό για το τόσο σοβαρό θέμα του Ασφαλιστικού, τα μέλη της ΔΚΜ όντας σε θέσεις ευθύνης , επιλέγουν να παραιτηθούν.

  2. Γιατί μπαίνουν και τα δυο θέματα , αυτό των εκλογών και του ασφαλιστικού σε μια συνεδρίαση της ΄΄Α΄΄, με αποτέλεσμα το ασφαλιστικό να υποβαθμιστεί και στο τέλος να μην συζητηθεί και να πάει σε επόμενη συνεδρίαση;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                  Τα μέλη της ΑΜΑΚ στην Αντιπροσωπεία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστηκε 2530 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 21:06