Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 237

* Μετά απο πρόταση της ΑΜΑΚ επιστολή-διαμαρτυρία προς το ΤΕΕ για τη μη πρόσβαση στις υπηρεσίες του

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 20:57

 

Κατά τη συνεδρίαση της Δ.Ε. στις 13-10-2015 θέσαμε, ως ΑΜΑΚ, εκτός ημερησίας διάταξης, το θέμα της μη πρόσβασης των μηχανικών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΤΕΕ λόγω απλήρωτων εισφορών, προτείνοντας να σταλεί μια επιστολή προς το ΤΕΕ που να καταδικάζει το γεγονός αυτό και να ζητά την αναστολή του. Η Δ.Ε. με ομόφωνη απόφασή της υιοθέτησε την πρότασή μας και στάλθηκε η παρακάτω επιστολή:   

 

 

 

 

 

ΘΕΜΑ: Πρόσβαση Μηχανικών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Τ.Ε.Ε.

 

 

 

Σχετ.: το υπ’ αρ. 24515/09.10.2015 έγγραφο σας

 

 

 

Συνάδελφοι,

 

              Σε αυτή τη συγκυρία όπου οι Μηχανικοί αδιακρίτως καταβάλουν μεγάλο τίμημα στην πολύχρονη ύφεση που πλήττει τη χώρα, φαντάζει ανεδαφικό το Τεχνικό Επιμελητήριο που οφείλει να τους εκφράζει να στέκεται απέναντι και όχι δίπλα τους.

 

Πολύ περισσότερο, αυτές τις μέρες, όπου οι επικείμενες «απορρυθμίσεις» στο ασφαλιστικό φέρνουν σε ακόμη πιο δύσκολη θέση όσους ακόμη επιμένουν να ασκούν το επάγγελμα σε τούτο τον τόπο, φαντάζει ακόμη χειρότερη η απόφαση εφαρμογής περιοριστικών μέτρων στη χρήση των πληροφοριακών συστημάτων που διαχειρίζεται το ΤΕΕ, ως μοχλό πίεσης για όσους οφείλουν συνδρομές.

 

Για όλους όσους υπηρετούμε το ΤΕΕ, από όποια θέση, είναι αυτονόητη ανάγκη η εξεύρεση πόρων για τη λειτουργία του, ώστε να επιτελεί το σημαντικό δημόσιο ρόλο του. Δεν μπορεί όμως η αδήριτη αυτή ανάγκη να μετατρέπεται σε μοχλό πίεσης απέναντι στους συναδέλφους οι οποίοι δεν έχουν εξοφλήσει έγκαιρα τις συνδρομές τους.

 

Χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση και φιλοσοφία αλλά και αναπτυξιακή προοπτική για να ξαναβρεί ο τεχνικός κλάδος την πορεία του και στην κατεύθυνση αυτή έχει αποδειχτεί ότι οι απαγορευτικές ή/και περιοριστικές πρακτικές επιφέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα με σημαντικές επιπτώσεις στο κύρος του ΤΕΕ απέναντι στους Μηχανικούς και στην κοινωνία.

 

Η Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ με αυτές τις σκέψεις και με ομόφωνη απόφαση της κατά τη συνεδρίαση της 13/10/2015, καταγγέλλει την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων στη χρήση των δημόσιων πληροφοριακών συστημάτων που διαχειρίζεται το ΤΕΕ, ως απαράδεκτη πρακτική η οποία βάλλει στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης των Μηχανικών σε μια αγορά που αργοπεθαίνει.

 

Ζητά την αναστολή κάθε περιοριστικού μέτρου από το ΤΕΕ που καταργεί δικαιώματα των Μηχανικών στην άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας και καλεί τη Δ.Ε. του ΤΕΕ καθώς και κάθε Μηχανικό να αγωνιστεί για τη διασφάλιση του θεσμικού κύρους του ΤΕΕ και του δημόσιου χαρακτήρα του διεκδικώντας τη διασφάλιση δημόσιων πόρων για τη λειτουργία και την κοινωνική αποστολή του.

 

 

 

Ο Πρόεδρος, Ι. Χαρωνίτης

 

 

 

Διαβάστηκε 2652 φορές