Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 237

* ΑΜΑΚ: Θα λειτουργήσουν τελικά οι μόνιμες επιτροπές στο ΤΕΕ/ΤΑΚ;

Γράφτηκε από  Κατηγορία ΔΡΑΣΗ ΑΜΑΚ Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015 17:16

 

Υπόμνημα ΑΜΑΚ προς τη Δ.Ε. κατά την τακτική της συνεδρίαση στις 21-07-2015

 

(το υπόμνημα κατατέθηκε και στη συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας στις 22-07-2015)

 

Στη συνεδρίαση της Δ. Ε. στις 2/6/2015 συζητήθηκε η πρόταση του Προεδρείου για τις μόνιμες επιτροπές του Τμήματος. 

 

Θεωρούμε καταρχήν ότι το θέμα της συγκρότησης των μόνιμων επιτροπών του Τμήματος ήρθε πάρα πολύ αργά για συζήτηση στη Δ.Ε. (παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες από μας θέτοντας το θέμα εκτός ημερησίας στη Δ.Ε. αλλά και στις συνεδριάσεις της Αντιπροσωπείας του τμήματος),με αποτέλεσμα να έχουν στενέψει υπερβολικά τα περιθώρια για την ουσιαστική λειτουργία των επιτροπών. 

 

Υπενθυμίζουμε ότι:

 

Στις 24 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στο ΤΕΕ, ενώ στις 17 Φεβρουαρίου 2014 συγκλήθηκε η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ-ΤΑΚ και συγκροτήθηκαν τα όργανα του Τμήματος. Μόλις στις 4 Φεβρουαρίου του 2015 (έναν χρόνο μετά!) ψηφίζεται κατά πλειοψηφία στην Αντιπροσωπεία το πρόγραμμα δράσης του Τμήματος και η διάρθρωση των μόνιμων επιτροπών! Τα μέλη της ΑΜΑΚ στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ-ΤΑΚ το καταψηφίσαμε (το είχαμε καταψηφίσει και στη  Δ.Ε.) εξηγώντας με σαφήνεια τους λόγους (http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/953-deltio-typou-amak-apologismos-drasis). 

 

Μετά την ψήφιση του προγράμματος δράσης, έγινε η προκήρυξη για τις μόνιμες επιτροπές του ΤΕΕ-ΤΑΚ για την τριετία 2014-2016. Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στις επιτροπές ορίστηκε η 3η Μαρτίου 2015. Επειδή όμως το θέμα της συγκρότησης των μόνιμων επιτροπών δεν ήρθε έγκαιρα προς συζήτηση στη Δ.Ε. καταθέσαμε εγγράφως αίτημα με θέμα «Τι θα γίνει με τις μόνιμες επιτροπές;» (http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/964-amak-ti-tha-ginei-me-tis-monimes-epitropes-tou-tee-tak). Το θέμα της συγκρότησης των μόνιμων επιτροπών συζητήθηκε τελικά στη Δ.Ε. μόλις στις 02-06-2015…

 

Θεωρούμε, όπως και επισημάναμε στη συνεδρίαση της Δ.Ε. στις 2/06/2015, ότι η πρόταση του Προεδρείου είναι απαράδεκτη (επιλογή υπεύθυνων από τη Δ.Ε. σε συγκεκριμένες επιτροπέςόχι με βάση αντικειμενικά κριτήρια,τοποθέτηση μελών σε άλλες επιτροπές μετά από «τηλεφωνικές επικοινωνίες» του Προέδρου κ.α.). Η πρόταση έγινε μάλιστα χωρίς καμία συνεννόηση του Προεδρείου με τα μέλη της ΑΜΑΚ στη Δ.Ε. του Τμήματος, αγνοώντας πλήρως τη γνώμη μας. Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε ως μέλη της ΑΜΑΚ να μην στηρίξουμε την εισήγηση του Προεδρείου στην Δ.Ε. και να μην συμμετέχουμε ως υπεύθυνοι από τη Δ.Ε.  σε καμία μόνιμη επιτροπή του Τμήματος. 

 

Ως μέλη της ΑΜΑΚ στη Δ.Ε. του ΤΕΕ-ΤΑΚ θα συμμετέχουμε, όπου κρίνουμε στις συνεδριάσεις των μόνιμων επιτροπών και θα υποστηρίξουμε το έργο τους. Εάν βέβαια αυτό καταστεί εφικτό λόγω της μεγάλης καθυστέρησης και των δυσλειτουργιών στη συγκρότησή τους…

 

                                                                           Τα μέλη της ΑΜΑΚ στη Δ.Ε.

Μετά την κατάθεση του υπομνήματος αποσύρθηκε η πρόταση του προεδρείου της Δ.Ε. για τους υπεύθυνους από τη Δ.Ε. και κατατέθηκε νέα πρόταση σύμφωνα με την οποία δεν θα οριστεί υπεύθυνος από τη Δ.Ε. στις μόνιμες επιτροπές. Η πρόταση αυτή του προεδρείου της Δ.Ε. πέρασε κατά πλειοψηφία.

 

Διαβάστηκε 3054 φορές